Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:03, 16. 12. 2011.

| Društvo

Južne vesti postale član "Lokal pres"

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
Lokal pres

"Južne vesti" i "Šumadija press" postale su prve Internet novine koje su primljene u članstvo Asocijacije nezavisnih lokalnih medija "Lokal pres".

Reč je o Poslovnom udruženju koje okuplja najuticajnije lokalne medije u Srbiji, a za čije članstvo je neophodno ispuniti određene uslove, pre svega po pitanju poštovanja Kodeksa novinara.

- Članstvo u Lokal presu vidimo kao privilegiju i priznanje za naš dvogodišnji rad. Sa druge strane, to je izuzetna prilika za bolju poslovnu saradnju sa partnerima te organizacije, kao i ostalim članicama. Siguran sam da će veoma brzo to biti vidljivo i iz ugla naših čitalaca - kaže Predrag Blagojević, urednik Južnih vesti.

Svoju odluku da Južne vesti prime u članstvo, u Lokal presu obrazlažložili su ocenom da su "Online glasila mediji budućnosti i mladih generacija", a da ulaskom u Asocijaciju redakcija Južnih vesti zajedno sa redakcijom Šumadija pressa postaje "okosnica udruživanja i zaštite interesa on line medija u Srbiji".

- Smatramo da su ''Južne vesti'' medij koji izuzetno kvalitetnim informisanjem građana južne Srbije značajno doprinosi tehnološkim inovacijama u medijskom sektoru i razvoju novih medijskih platformi - kaže Snežana Milošević, Generalni sekretar Lokal presa.

Milošević kaže da „Lokal pres” snažnim, proaktivnim delovanjem unapredjuje poziciju i unutrašnje kapacitete lokalnih medija kroz implementaciju zajedničkih programskih i komercijalnih aktivnosti na tržištu Srbije, i u komunikaciji sa državnim organima utiče na harmonizaciju i poboljšanje medijskih zakona.

Lokal press jedan je od osnivača nedavno osnovanog Saveta za štampu, čiju nadležnost su Južne vesti takođe priznale kao prve Internet novine u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: