Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 4. 2. 2020.

| Društvo

KC Niš: Konkurs za 62 zdravstvena i 75 nemedicinskih radnika

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
klinicki
Stari radnici dobijaju ugovore za stalno; foto: V. Keser

Nakon što je sindikat Nezavisnost saopštio da je sa Ministarstvom dogovoreno da sve medicinske sestre i tehničari kojima ističe ugovor o radu, kao i veći deo nemedicinskih radnika koji su bez ugovora, dobiju ugovore o stalnom zaposlenju, Klinički centar raspisao je konkurs za 62 zdravstvena i 75 nemedicinskih radnika.

Iako je konkurs otvoren za sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove, zapravo je namenski. Namenjen je dugogodišnjim radnicima koji su bili angažovani na privremeno-povremenim poslovima i medicinskim radnicima kojima ističe ugovor na određeno od 2 godine.

Kako saopštavaju iz sindkata Nezavisnost KC Niš oni su poslali zahtev Ministarstvu da se ovi radnici prevedu u stalni radni odnos, a to je nakon sastanka i odobreno.

Više godina unazad ukazivali smo na probleme angažovanih na pp poslovima, da su obespravljeni sa pravom na korišćenje dana na ime godišnjeg odmora, na uskraćeno pravo na korišćenje bolovanja, na uskraćeno pravo na dobijanje nadoknade za prevoz. Napominjemo da veliki broj njih rade u KC Niš 10, pa i više godina, do sada bez nade da se reši njihov status - kažu u sindikatu Nezavisnost.

Kažu da će ovim agonija oko 200 radnika biti privedena kraju.

Oko 200 porodica će imati obezbeđenu materijalnu egzistenciju, a ne nedoumicu i brigu - ističu oni.

Podsetimo, zaposleni po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima nisu redovno primali plate za koje se, inače, novac obezbeđuje se iz budžeta Kliničkog centra, a ne Ministarstva zdravlja.

Prelaskom u stalni radni odnos oni će preći na platni spisak Ministarstva, a iz Sindikata objašnjavaju da će tim KC Niš na mesečnom nivou biti bogatiji za više miliona dinara.

Moći će da uposli nove radnike o trošku sopstvenih sredstava i tako unapredi i olakša posao postojećem kadru - ističu iz Nezavisnosti.

Zato što su plate kasnile radnici angažovani na povremeno-privremenim poslovima često su negodovali, u aprilu 2019. protestovali, a krajem godine im je generalni direktor KC Niš Zoran Radovanović u TV emisiji "Između redova" poručio da zgrada KC ima dva izlaza, da radnici znaju gde su i da mogu da odu ako su nezadovoljni.


Za koga je oglas?

Prema konkursu Klinički centar će na neodređeno primiti 13 viših medicinskih sestara, 10 viših radioloških tehničara, 22 medicinske sestre opšteg smera i 4 pedijatrijskih, 4 ginekološko-akušerske sestre, 4 laboratorijska tehničara, 4 fizioterapeuta i jednog višeg terapeuta.

Kada je reč o nemedicinskim radnicima, oglas je za 38 higijeničara, 15 servira, 6 službenika obezbeđenja, po 4 radnika na održavanju kruga i u vešeraju, 2 vozača i po jedan mesar, bravar, moler, elektroinstalater, elektrotehničar i daktilografkinja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    09:27 // 6. 2. 2020.

    Sto bi Mara rekla … strasno!

    Je li, jel ovo ono cuveno "nema stranackog zaposljavanja"??

  • Milan Veric

    22:07 // 5. 2. 2020.

    Svi primaju radnike, svuda konkursi, samo EPS cuti. Radim 11 godina preko agencija u EPS-u, kad ce taj konkurs za EPS?

  • Tanja

    11:08 // 5. 2. 2020.

    Ma slazem se sa svim komentarima ali je ipak pozìtivna stvar, tim ljudima to mnogo znaci, kakva god da je pozadina iza.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: