Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 14. 3. 2020.

| Društvo

KC Niš: Na lečenju zbog korone 5 pacijenata, jedan u kućnoj izolaciji

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Infektivna ambulante
Od 6 pacijenata koji su bili na lečenju jedan pušten u kućnu izolaciju; foto: Vanja Keser

Nema novoobolelih od korona virusa u Nišu, tvrde u Kliničkom centru, a jedan od dvoje pacijenata kod kojih je juče potvrđeno da imaju virus pušten je u kućnu izolaciju. U Srbiji je 10 više zaraženih nego juče, ukupno 41, pišu iz Ministarstva zdravlja, a oni koji su na bolničkom lečenju su stabilno.

Četvoro pacijenta se već nekoliko dana leči na Infektivnoj klinici u Nišu, a u Kliničkom centru kažu da je juče primljeno još dvoje.

Trenutno je na lečenju 5 pacijenata kod kojih je potvrđeno da imaju koronu. Ipak, to ne znači da je jedan pacijent izlečen, već kažu da je poslat u kućnu izolaciju.

U toku večeri, zbog nepostojanja bilo kakvih simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom IZJZ i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenta, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO, jedan od dvoje primljenih pacijenata tokom jučerašnjeg dana, otušten je sinoć sa Klinike za infektivne bolesti KC Niš i smešten u kućnu izolaciju -

Ne navode kako je drugi pacijent koji je primljen juče, a stanje ostalih je nepromenjeno - pacijent koji je prvi primljen je u stabilnom stanju, a troje koji su primljeni dan kasnije uglavnom ne pokazuju simptome, ali su pod nadzorom.

Za jedan dan u Srbiji je potvrđeno 10 novoobolelih, piše u poslednjem izveštaju na sajtu covid19, od toga 6 više nego juče popodne. Ukupno je 41 potvrđen slučaj korone.

Četvoro se nalazi u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok je dvoje zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja - piše na sajtu covid19.

Testirano je do sada 256 ljudi koji su ispunjavali kriterijume. Informacije o korona virusu na jugu možete pronaći ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Peric

    17:58 // 14. 3. 2020.

    Ljudi, ja mogu da primetim da ovaj virus ubija samo 2,5% procenata ljudi, uglavnom starih ili sa hronicnim bolestima. Znaci nista opasniji od sezonskog gripa. Hoce neko da mi kaze cemu ovolika pompa u svetu i ovoliko freneticnih naslova kao da se desava zaraza iz Romerovih filmova? Primecujem da mediji zestoko sire paniku medju obicnim svetom i imaju prejak uticaj u sirenju panike

    • Branko Ristić

      20:38 // 14. 3. 2020.

      Niko ne može pouzdano da zna kako ce njegov organizam odreagovati na COVID-19 bez obzira na godine. Ovaj virus je opasan jer niko nije imun na njega. Bez dovoljno respiratora mogo je veći procenat smrtnosti od vasih "samo" 2.5% a mi ih imamo trenutno 1000 u Srbiji. Samo danas u Italiji je obolelo 3500 ljudi, zamisli kakav je to haos? Sigurno postoji neki doktor koji odlučuje ko ce da zivi a ko ne.

  • Ja

    12:12 // 14. 3. 2020.

    A sta sa onima koji ne postuju kucnu izolaciju? A znam takve. Ko uopste kontrolise da li se to postuje?

  • реџина

    10:34 // 14. 3. 2020.

    није ми сад јасно баш, пише да троје не показују симптоме. зар се не посумња да имаш вирус кад имаш симптоме па се онда тестираш?

    • Kentaur

      18:43 // 14. 3. 2020.

      Kontrolišu sve ljude koji su bili u kontaktu sa obolelima. U ovom slucaju, nekoliko njih nemaju simptome. Šta ti nije jasno?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: