Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 12. 3. 2020.

| Društvo

KC Niš: Nema novoobolelih od koronavirusa, četvoro zaraženih stabilno

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
infektivna
Na lečenju i dalje 4 pacijenta; foto: V. Keser

Četvoro pacijenata kod kojih je potvrđeno da imaju koronavirus leči se na Infektivnoj klinici u Nišu i nema novoobolelih, saopštili su u iz niškog Kliničkog centra. U celoj Srbiji je prema podacima Ministarstva zdravlja ukupno 19 zaraženih.

Nakon što je juče potvrđeno da je na lečenju četvoro ljudi koji su primljeni na Infektivnu kliniku 10. i 11. marta, broj obolelih u Srbiji se uvećao za njih 7, ali prema izveštaju KC Niš niko novoobolelih nije smešten na njihovoj klinici.

I dok se društvenim mrežama šire brojne nezvanične informacije o tome da u Nišu ima više zaraženih, zvaničnih potvrda o tome nema. U Kliničkom saopštili su kakva je situacija sa onima za koje je zvanično potvrđeno da imaju virus zbog kojeg je proglašena pandemija.

Pacijent koji je prvi primljen, kažu u Kliničkom centru, i dalje ima umerene simptome korona virusa i u stabilnom je stanju.

U toku je stalni monitoring njegovog zdravstvenog stanja i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostala tri hospitalizovana pacijenta, zasada ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju - navode u KC Niš.

I Klinički centar će dva puta dnevno, u 9 i 19 sati, saopštavati koliko je obolelih od koronavirusa.

7 novoobolelih od koronavirusa je u Srbiji prema podacima Ministarstva zdravlja i ukupno je potvrđeno da virus ima 19 ljudi.

Do 8 časova 12. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 160 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 12.03.2020. godine testirani su uzorci 9 osoba od kojih je 1 bio pozitivan i 8 negativnih na novi korona virus - piše na sajtu covid19.rs.

Podsetimo, skupovi u zatvorenom su zabranjeni, ali se škole ne zatvaraju, a i naprednjaci i bojkotaši su odložili javne skupove pred izbore. Nadležni apeluju da se građani koji su bili u žarištu epidemije jave na ažurirane brojeve telefona, ali Nišlijka koja je doletela iz Bazela i ima simptome korone nije uspela da se testira.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jonca

    13:22 // 12. 3. 2020.

    To je notorna laz

  • Pera

    12:40 // 12. 3. 2020.

    Zasto pacijenti i osoblej u KC ne koriste maske?

    • Saša Simić

      16:24 // 12. 3. 2020.

      Pa kad nemaju, odakle im. Moraju sami da kupuju, ako hoće da zaštite pacijente i sebe!
      Direktori im traže novac da bi im obezbedili!!!?
      Ali ionako maski u prodaji slabo ima..

  • Topalović ložač

    11:36 // 12. 3. 2020.

    Novi, lokalni, pristup panfemiji
    1. Ne testirati
    2. Ne objavljivati
    3. U skladu sa naslovom filma
    "Uzrok smrti ne pominjati"

    pS-Maro, svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: