Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:19, 12. 12. 2019.

| Društvo

KLERP dobija novog načelnika jer je dosadašnji podneo ostavku - procudera razbesnela Banđura

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
milan ranđelović
Ranđelović postao v. d. direktora privrednog društva u osnivanju, koje će upravljati Naučno-tehnološkim parkom; foto: S. M.

Nakon dugogodišnjeg rukovođenja niškom Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP), Milan Ranđelović podneo je ostavku na tu funkciju, jer je imenovan za v. d. direktora privrednog društva, koje će upravljati Naučno-tehnološkim parkom. Istog dana kada je podneo ostavku, pred Gradskim većem se našao predlog za novog direktora KLERP-a, a takva eksperesna procedura razbesnela je zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura.

Vlada Srbije, Grad Niš i Univerzitet u Niš osnivaju privredno društvo u Nišu, koje će upravljati Naučno-tehnološkim parkom. Istovremeno sa donošenjem rešenje Vlade Srbije o osnivanju, kako kaže Ranđelović, novembra ove godine, predloženo je da upravo on postane v. d. direktora.

Da ne bi došao u eventualni sukob interesa, Ranđelović je danas podneo ostavku u KLERP-u.

Kaže da je privredno društvo još u osnivanju i obećava da će njihov rad biti transparentan.

Osniva se privredno društvo, a ne javno, jer je tako predviđeno Zakonom o inovacijama. Inače, vlasnička struktura preduzeća je sledeća - 40 % je u vlasništvu Vlade Srbije, isto toliko u vlasništvu Grada Niša i 20 % u vlasništvu Univerziteta u Nišu. Tako da će pored direktora, preduzeće imati i petočlanu Skupštinu - navodi Ranđelović.

Dva člana, kaže, biće iz redova Vlade Srbije, dva iz Niša i 1 iz niškog Univerziteta.

Umesto njega, KLERP-om bi, ukoliko prođe Skupštinu, trebalo u narednom periodu da upravlja dosadašnji sekretar Sekretarijata za investicije Dušan Radivojević.


Gradsko veće stavljeno pred svršen čin oko odabira novog načelnika - Banđur besan

banđur Banđur naposletku ipak glasao za predlog; foto: S. M.S obzirom na to da Gradsko veće nije imalo vremena da promisli o odabiru novog načelnika KLERP-a, jer je predlog da to bude Dušan Radivojević stigao neposredno pred samu sednicu Veća, razljutilo je Banđura.

Ja sam kao zamenik gradonačelnika saznao da ćemo dobiti direktora KLERP-a danas. Danas sam saznao i ime, a da ni mene, ni članove Veća, siguran sam, nije konsultovao ko bi po našem mišljenju tu trebalo da bude. I to nije prvi, već 101. put u toku ovog mandata - rekao je Banđur.

Njemu se nije dopalo ni to što je to predlog, odnosno, inicijativa Privredno ekonomskog saveta.

Ne znam zašto bi Privredno ekonomski savet imao pravo da kadrovira u gradskim strukturama. Mislim da im to pravo ne pripada, iako je njihova inicijativa dobrodošla. Probajte to u Beogradu Goranu Vesiću da tako namestite stvari da on na sednici Veća sazna ko će biti postavljen. Probajte u nekom drugom gradu da to uradite - ljutio se Banđur.

Najžustriji je bio prema načelnici Službe za poslove Gradskog veća Marini Janković, koja je iznela predlog da Radivojević preuzme KLERP. Kada je htela da mu replicira, Banđur joj je viknuo da ne može, jer je tehničko lice.
Da je ovo loša praksa, složio se sa Banđurom i gradski većnik Bratislav Vučković, međutim, on kaže da takvi principi treba da se poštuju i u svim drugim okolnostima, a ne samo u ovom slučaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    21:50 // 13. 12. 2019.

    Guska je najbolje resenje ,da bude direktor i jednog i drugog !
    A, savetnici,Drvar i Iljadarka.

  • Miki

    15:20 // 13. 12. 2019.

    Mala bara, mnogo krokodila .... a bivši direktor KLER-a je uradio "čudo" i do KLER-a i u KLER-u, pa sad kao nagradu i mesto direktora u ni manje ni više Naučno tehnološkom parku. Šta bre on zna i o nauci i o tehnologiji, osim o tehnologiji vlasti? Pitajte ga, šta je u životu uradio, bilo šta, osim što je znao kako da smandrlja neku sumnjivu poljoprivrednu diplomu, a da o poljoprivredi nema pojma.

    • Đoka

      16:25 // 13. 12. 2019.

      A, šta ima od obrazovanja i gde je zavrsio. Zna li ko ?

  • R

    09:02 // 13. 12. 2019.

    Zmijarnik

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: