Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 11. 12. 2020.

| Društvo

KLERP menja ime, umesto načelnika imaće direktora, a predlagaće ga gradonačelnik

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
klerp
Novo ime, nove obaveze; foto: printscreen

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) iz svog naziva briše “i projekte”, pa će biti kao nekad - KLER, a više neće imati načelnika nego direktora. Za razliku od dosadašnjih odluka prema kojima je direktora predlagalo Gradsko veće, sada je to, kako je pojasnio većnik Vladislav Marjanović, pravo gradonačelnika.

Ima više razloga za formalne i suštinske promene koje se tiču KLER-a, pojasnio je većnik, ali glavna je usklađivanje odluke o KLER-u sa Statutom Grada iz 2019. godine.

Što se formalnog dela tiče postoji potreba da se koncipira organizacija kakva je ova Kancelarija koja će biti efikasnija i sa mnogo specifičnijim i kompatibilnijim delokrugom aktivnosti. Ono što je važno je da će suština delokruga biti koncipiranje osnovnih strategja za lokalni ekonomski razvoj, a iako u nazivu nema projekte ona će se i tek kako baviti projektima - kaže većnik.

Bitna stvar u ovoj odluci je, kako kaže Marjanović, i sam rukovodilac koji će ubuduće biti direktor, a ne načelnik kao do sada.

Njega će, za razliku od dosadašnje odluke kada ga je Skupštini Grada predlagalo Gradsko veće, predlagati gradonačelnik Niša.

U ovoj odluci su jasno propisani kriterijumi na osnovu kojih će biti biran direktor i nije to diskreciono pravo isključivo gradonačelnika i tu postoje jasno propisana pravila. Da će morati da ima visoko obrazovanje sa najmanje 240 bodova, da ima položen državni ispit, da mu obrzovanje bude iz određenih oblasti i da će morati da ima iskustvo petogodišnje u radu za razvoj lokalne samouprave i iskustvo u oblasti u kojoj je radio - rekao je većnik.

KLER-u se, kako je rekao većnik, sada malo širi obim poslova, pa će tako morati da se bavi investicijama i prikupljanjem statističkih podataka.

Bez tih statističkih informacija vi nećete moći da pravite kvalitetnu strategiju lokalnog ekonomskog razvoja koja će biti azbuka za vođenje lokalne ekonomske politike - zaključio je Marjanović.

Nije negirao da će, ukoliko bude potrebe, u ovoj Kancelariji biti zaposleni i novi ljudi, posebno ako se ima u vidu, kako je rekao, da su neki od zaposlenih pred penzijom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    15:24 // 12. 12. 2020.

    Ubrazano Gradonacelnica preuzima sva ovlascenja i postavlja svoje prijatelje na celna mesta .Njenih pet minuta je doslo. Mozda ce neko njeno piskaralo, sto se bavilo cituljama, da bude ne mesto direktora. Sada ce i sest prijateljica ili prijatelja dobiti visokoplacena mesta nacelnika. Moje cestitke, uspesi na papiru bice nemerljivi na karaju cetvorogodisnjeg mandata, ako ne bude smenjena ranije.

  • Mara

    05:31 // 12. 12. 2020.

    Super

  • Milutin M.

    21:38 // 11. 12. 2020.

    Da li postoji negde neki dokument da vidimo koliko KLER košta a koliko je novca doneo Nišu? Gde su ti projekti?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: