Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 17. 9. 2020.

| Društvo

Kabinet gradonačelnice: Zastave nisu sada kupljene, bile su u depou

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
zastave2 foto Vanja Keser
Zastave bile u depou; foto: Vanja Keser

Zastave koje su postavljene na banderama po Nišu povodom još nezvaničnog, ali dogovorenog praznika Dana srpskog jedinstva, slobode i državne zastave nisu sada kupljene, kažu u Kabinetu gradonačelnice. One su bile u depou gde se čuvaju za obeležavanje praznika. Postavljene su, kako kažu, na osnovu Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne.

Koliko su plaćene zastave koje vise sa bandera bilo je pitanje pojedinih Nišlija kada su ih u ponedeljak ugledali na ulicama i bulevarima.

Nadležni kažu, ovog puta nije koštalo “ništa”, jer su ova državna obeležja već bila u depou.

Grad Niš u svom depou dugoročno poseduje zastave, za obeležavanje praznika, polaganje venaca i ostalih državnih i nacionalnih proslava u kojima se zastava koristi - odgovaraju iz Kabineta gradonačelnice.

Jedini zvanični podatak o broju postavljenih zastava koji je dostupan javnosti nalazi se na Fejsbuk strani Gradskog pozivnog centra, a isti je i na sajtu Parking servisa. Tamo piše da je u Nišu postavljeno 450 zastava, ali i da je njih obezbedilo parking preduzeće.

U tom smislu JKP Parking servis Niš obezbedio je i postavio 450 zastava Republike Srbije. Efikasnim radom zastave su u jednom danu postavljene duž Bulevara Nikole Tesle, na Somborskom bulevaru, Bulevaru Nemanjića, Bulevaru Medijana i u Voždovoj ulici - piše na Fejsbuku.

Praznik koji je obeležen 15. septembra javnosti je predstavljen kao “državni” iako on to zvanično još nije, jer se o njemu nije izjasnila ni Narodna Skupština, ni Vlada Srbije, niti je ušao u spisak državnih praznika koje Srbija obeležava.

On je i dalje samo dogovoreni praznik između rukovodstva Srbije i Republike Srpske, gde se takođe obeležava.

Ipak, Zakon o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne predviđa korišćenje i isticanje zastave i za ovakve prilike.

Podsetimo, 15. septembar je izabran kao dan kada je 1918. godine probijen Solunski front. Ideja je da se ne obeležava samo u Srbiji i Republici Srpskoj, već u svim sredinama širom sveta u kojima žive Srbi, kao simbol jedinstva srpskog naroda.

U Nišu zbog epidemiološke situacije nije bilo nikakvih manifestacija, ali su simpatizeri Srpske napredne stranke po gradu vozili automobile iz kojih su se vijorile zastave, trubili su i pravili saobraćajnu gužvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milos

    08:06 // 18. 9. 2020.

    Moze nam se!!!
    I samo mozete da nas mrzite!!

  • Chika_aca

    23:07 // 17. 9. 2020.

    Kada ste ih onda kupili budući da ste već dva mandata na vlasti....

  • Dzamutka

    22:21 // 17. 9. 2020.

    Zastavice iz kineskh radnji ! Bagatela !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: