Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:59, 28. 11. 2017.

| Društvo

Kabinet gradonačelnika: Ne odustajemo od kupovine nove zgrade za Galeriju

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
galerija
Da li će ovde biti Galerija?; Foto: M. Z.

Iako je šef SNS u Nišu Zvezdan Milovanović tvrdio da Grad odustaje do daljeg od kupovine nove zgrade za Galeriju, iz Kabineta gradonačelnika poručuju da to nije tačno i da se samo zastalo sa procedurom iz tehničkih razloga. Dodaju da sve stranke, samim tim i SNS, imaju pravo da komentarišu predloge Gradskog veća, ali da to ne utiče na same odluke Veća.

Naime, kako objašnjavaju iz kabineta gradonačelnika, niko nije uticao na Gradsko veće da stopiraju sopstvenu odluku da za potrebe iseljene Galerije savremenih likovnih umetnosti kupi zgradu kod “Ureda” od privatne firme Monikom za 2 miliona evra. Iako po zakonu nisu bili dužni, kako kažu, Gradsko veće je ipak tražilo od Agencije za restituciju da im dostave podatak da li je neko podneo zahtev za povraćaj te zgrade.

Članovi Gradskog veća doneli su ovakvu odluku, jer se radi o visokom iznosu koji Grad treba da izdvoji za kupovinu zgrade i jer je jako važno da se i ovaj akt pribavi kako bi se izbegli svi mogući problemi - rekli su iz Kabineta.

Podsetimo, Gradsko veće je 23. oktobra usvojilo odluku da Grad kupi zgradu od 2.000 kvadrata u Ulici Milojka Lešjanina, kod “Ureda”, da bi tu uselio Galeriju savremene likovne umetnosti. Objekat je vlasništvo firme Monikom, a ugovorena cena je bila blizu 2 miliona evra. Po zakonskoj proceduri, tu kupovinu mora da aminuje Skupština Grada, ali je, iako predviđena dnevnim redom, ta tačka naprasno skinuta samo sat vremena pre početka sednice 1. novembra.


“Koja je stranka za, a koja protiv, videće se na Skupštini Grada”

Iz Kabineta gradonačelnika poručuju da stranke mišljenje o ovom pitanju mogu izneti tamo gde je to jedino po zakonu, u gradskom parlamentu, ali ne preciziraju kada će se to desiti.

Takođe, sve političke stranke imaju pravo da u javnosti komentarišu predloge odluka Gradskog veća i to i čine, ali takvi komentari ni na koji način ne utiču na odluke koje Gradsko veće donosi ili ne donosi - poručuju iz Kabineta.

Poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović tvrdio je da se na stranačkim organima raspravljalo koliko je ta kupovina politička mudra, da on nije saglasan sa ovom dvomilionskom transakcijom i da se sve odlaže.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    11:39 // 28. 11. 2017.

    Pre ce kupiti zgradu da izloze svoje fotografije sa vodjom,nego zgradu za galeriju.

    • Novak Raicevic

      12:25 // 28. 11. 2017.

      Ma nek naprave galeriju da se izloze umetnicka dela. Sramota ovoliki grad da nema galeroju. Prepucavaju se preko nasih ledja.

  • Dejan Dimitrijević

    11:08 // 28. 11. 2017.

    "sve političke stranke imaju pravo da u javnosti komentarišu predloge odluka Gradskog veća i to i čine, ali takvi komentari ni na koji način ne utiču na odluke koje Gradsko veće donosi ili ne donosi"
    Само због ове изјаве власт мора да падне! Значи не постоји та логика или аргументи, колико год они били разумни, који ће власт прихватити! Чему онда служе странке и демократија, о неписмена клико!

  • Dragan,Niš

    11:04 // 28. 11. 2017.

    Rekoh ja ,neko će biti predmet rasprave gradskog odbora SNS,a nije Banđur!!

    • Milivoj

      14:44 // 28. 11. 2017.

      Na vlasti je u gradu kadar SNS-a i većina vaćnika, direktora je iz te stranke, sprovodi se politika predsednika države, samo mi nije jasno šta tom Milovanoviću smetaju njegovi ljudi. Jel on obavešten da su to njegovi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: