Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 5. 3. 2018.

| Društvo

Kačar ne dolazi na sednice Veća, u Gradskoj kući kažu da dobro radi

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
bulatovic i kacar
U Bulatovićevom Kabinetu kažu da Kačarevi izostanci na Veću ne utiču na njegov rad; foto: J. A. arhiva

Otkako je izašao iz pritvora početkom januara ove godine, gradski većnik za omladinu i sport Branislav Kačar se nije pojavljivao na sednicama Gradskog veća kojima su prisustvovali novinari Južnih vesti. U Kabinetu gradonačlnika Niša ne preciziraju razlog njegovog izostanka, ali ističu da mu je primarni posao u Elektrodistribuciji i da uprkos tome “posao u Veću radi revnosno i odgovorno”.

Prošlo je 5 sednica Gradskog veća na kojima je Kačareva fotelja prazna. Uprkos tome što se na tim sednicama odlučivalo i o važnim stvarima iz njegovog resora, kao što je raspodela para za niške sportske organizacije, u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića tvrde da njegov rad ne trpi zbog njegovih izostanaka.

Kačar, dodaju u Kabinetu, “za stalno” radi u Elektrodistribuciji, pa, kako kažu, ovaj gradski većnik tamo provodi 70% svog radnog vremena.

Njegovo odsustvo sa sednica Gradskog veća, ni na koji način nije ugrozilo rad u oblasti sporta jer je, kao što je već rečeno, član Gradskog veća Kačar sve obaveze i zadatke izvršavao i izvršava na vreme i u ovoj oblasti ostvareni su dobri rezultati. Kačar nije na stalnom radu u Gradskom veću i u skladu sa tim, 70 odsto radnog vremena provodi u preduzeću u kome je stalno zaposlen - navode u Kabinetu.

U Kabinetu kažu i da, uprkos optužbama da je umešan u korupciju, zasad niko nije predložio Kačarevu smenu.


Kačar i dalje bez optužnice

Iako su prošla skoro 3 meseca otkako je gradski većnik Kačar uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo “trgovina uticajem”, ali i zbog malverzacija sa isplatom novca sportskim klubovima, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, do danas protiv njega nije podignuta optužnica.

U toku je postupak preduzimanja dokaznih radnji - navode u Tužilaštvu.

Podsetimo, nakon hapšenja zbog sumnje da je umešan u nameštanje tendera za angažovanje portira, čistača i obezbeđenja u Gradskoj upravi, ali i u malverzacije u vezi sa isplatom novca iz gradskog budžeta namenjenog sportskim klubovima, Kačar je završio u pritvoru.

Nakon dvadesetak dana, većnik zadužen za sport i omladinu je pušten iz pritvora, jer su jer su, kako kažu u Osnovnom sudu, u međuvremenu saslušani svi svedoci.

Komentar na Kačarevo hapšenje nisu imali ni gradonačelnik Darko Bulatović, ni vrh niškog SNS, a analitičari i opozicija su se složili da je hapšenje “posledica sukoba unutar SNS”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    13:47 // 6. 3. 2018.

    Svi "pošteni" zaglaviše u aps a "nepošteni" narod - na ulicu !
    Samo brzo i jako i ... pošteno !

  • prof dr CVETKO prvi

    13:38 // 6. 3. 2018.

    Opet , još jedan "pošteni" SNS-ovac pod istragom i bio u pritvoru ?
    Prvo su bili "lamenti nad Beogradom" , pa nad Bandjurom a sad i nad Kačarom !
    I sve pošteni ... do džadža !
    Sigurno će ga "šutnu" u EPS a to je isto kao i kazna ...

  • Beli

    09:39 // 6. 3. 2018.

    Sta bre pisete tu gluposti!!! Decko odlicno obavlja svoj poso,od kad je on na tu funkciju sport Niša je ugledao svetlost..Bane svaka cast ,samo tako nastavi !!!

    • slavko

      11:46 // 6. 3. 2018.

      Ova nasa distribucija je brlog za kadrove poput ovog strucnjaka za omladinu i sport.Ako ovakvi budu primer nasoj omladini...blago nama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: