Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:20, 27. 3. 2014.

| Društvo

Kalčić direktor i pored preporuke za smenu

Autor:Jelena CanićIzvor:Južne vesti
490x370-kalcic2.jpg

Ne samo da nisu prihvatili preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da smene direktora Vladimira Kalčića, članovi Školskog odbora Osnovne škole "Sveti Sava" su predložili da on ostane na toj funkciji još 4 godine.

Ovo će, ukoliko ministar da saglasnost na odluku školskog odbora, biti četvrti mandat Kalčića kao direktora, pošto je na toj poziciji od 2002. godine.

Član školskog odbora Ivana Ćirić kaže da su svi u odboru upoznati sa tim da je u toku postupak o Kalčiću u Agenciji za borbu protiv korupcije, ali da je on izabran kao najbolji kandidat na konkursu za direktora.

- Školski odbor je u utorak glasao i 8 prisutnih članova, od ukupno 9, tajnim glasanjem je jednoglasno izabralo Vladimira Kalčića - kaže Ćirić.

Ćirić dodaje da nema ničeg čudnog u tome što je konkurs raspisan mnogo pre nego što aktuelnom direktoru ističe mandat i da je to “uobičajena praksa”.

- Konkurs je raspisan u zakonskom roku, šest meseci pre isteka mandata aktuelnog direktora. U isto vreme raspisani su konkursi i u oko 10 niških škola - kaže Ćirić.

resenje Rešenje Agencije za borbu protiv korupcije Vredi pomenuti da je konkurs za izbor direktora raspisan 5. marta, punih mesec dana nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije preporučila Kalčićevu smenu.

Inače, na konkurs su se pored Kalčića javili Ljubiša Dinić i Staniša Kostadinović. I dok je za Kalčića glasalo 66 članova proširenog Naučno-nastavničkog veća ove škole, Kostadinović je dobio 26 glasova. Inače, Kostadinović je predsednik niškog Učiteljskog društva i bivši član Nacionalnog prosvetnog saveta.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu Vladimira Kalčića jer je zaposlio svog brata Slobodana kao školskog blagajnika. Direktor je na ovo rešenje podneo žalbu Odboru Agencije, koji će o njoj najverovatnije odlučivati naredne sedmice.

Kalčić navodi da će, ukoliko Agencija ne reši slučaj u njegovu korist, snositi određene sankcije, ali da “o nečemu što nije rešeno ne treba sada diskutovati”. Ipak, veruje da će njegova žalba biti usvojena.

Na praksu školskih odbora da ne reaguju na izrečene mere Agencije za borbu protiv korupcije, Zaštitnika građana, prosvetne inspekcije ili suda protiv direktora tih ustanova, nedavno je reagovao i niški Lokalni antikorupcijski forum.


Bez komentara članova školskog odbora

Odluku da izaberu Vladimira Kalčića za direktora dva člana školskog odbora, sa kojima su novinari stupili u kontakt, nisu želeli da komentarišu i obrazlažu, dok preostali članovi nisu odgovarali na naše telefonske pozive.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PM

    09:17 // 31. 3. 2014.

    Evo "najave" da će tako biti i sa direktorkom Zavoda za "neku zaštitu", koja je zbog osionosti i bahatosti skoro izbačena iz prostorija GU, ali je "poslušni i verni" član SNS. A ranije bila u URS!

  • MALI PERICA I TATA

    14:01 // 28. 3. 2014.

    VIC :
    Mali Perica: Tata, tata znaš ko je danas vozio učiteljicu Sonju ?
    Ponosni tata: Znam sine. Ivica !
    Mali perica: Ne tata. Marica !

  • ivana petkovic

    13:56 // 28. 3. 2014.

    Cini mi se da on radi svoj posao dobro i da je skola sredjena i organizovana. Svidja mi se preuredjenje ulaza u skolu. Meni se cini da on obavlja svoj posao savesno.

    • ivan j.j.

      14:52 // 28. 3. 2014.

      I ja mislim da on sve radi vrlo svesno. I njegova braća, takođe. Pitaće ih valjda neko kako naplaćuju izdavanje sala i terena, da li izdaju fiskalne račune, da li time vrše utaju poreza...SVESNO!

    • ZA SVE DIREKTORE ISTO

      23:23 // 31. 3. 2014.

      Prvo se informisi. Sve skole u Srbiji izdaju sale i ostali skolski prostor, jedino ,,Sveti Sava,, je vec godinama u sistemu PDV.Dok su direktori zaposlili siru familiju. Kalcic je smesan u vezi toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: