Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 15. 5. 2014.

| Društvo

Kalčiću odbijena žalba

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
vladimir-kalcic.jpg

Agencija za borbu protiv korupcije odbila žalbu direktora niške Osnovne škole "Sveti Sava" na preporuku o njegovoj smeni zbog umešanosti u korupciju, tačnije jer je kao blagajnika škole zaposlio svog rođenog brata.

Naime, Odbor Agencije za borbu protiv korupcije je utvrdio da je prvostepeni organ doneo pravilnu odluku i da žalba Vladimira Kalčića nije osnovana.

Oni navode da između direktora škole i zaposlenog, koji su u krvnom srodstvu, postoji odnos zavisnosti, te da je Kalčić donošenjem odluke o izboru i zaključenjem ugovora o radu sa svojim bratom doveo sebe u situaciju sukoba interesa.

- Kada je već zaključio ugovor o radu sa svojim bratom bio je dužan da o sukobu interesa pismeno obavesti Školski odbor i Agenciju, što nije učinio, a što je utvrđeno uvidom u dopis predsednika Školskog odbora i proverom evidencije Agencije – navodi se u rešenju Agencije.

U rešenju Agencije na žalbu Kalčića stoji i da je on, pre raspisivanja konkursa za radno mesto blagajnika, doneo novi Pravilnik o sistematizaciji poslova u OŠ “Sveti Sava” kojim se, kao uslov koji kandidat treba da ispuni, dodaje i gimnazija. Time je omogućio da njegov brat konkuriše za to mesto.

Podsetimo, krajem januara Agencija je donela nepravosnažnu odluku o razrešenju Kalčiča sa mesta direktora, na šta je on uložio žalbu. Školski odbor OŠ “Sveti Sava” ne samo da tada nije prihvatio preporuku Agencije, već ga je ponovo izabrao za direktora u novom mandatu.

Nedugo nakon toga, Vladimir Kalčić je dao ostavku da mesto direktora, ali kako se ispostavilo na funkciju u aktuelnom mandatu koji ističe septembra.

Time je ipak ostavljena mogućnost da se na toj poziciji ponovo nađe od septembra, odnosno u novom mandatu. Odluku o tome na kraju će doneti nadležno ministarstvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ZAINTERESOVAN

    20:12 // 15. 5. 2014.

    J.V. sada ste zakasnili sa vescu. Ovo o cemu pisete je staro mesec dana, tako da znate i da Kalcicu nije data saglasnost ministarstva za mesto direktora. Vise ste pisali o njemu,nego o Banani i Saricu

  • Profesor

    18:58 // 15. 5. 2014.

    Od strane ministra Kalčić nije dobio saglasnost da bude direktor od septembra!

  • Zapanjen

    15:27 // 15. 5. 2014.

    On će opet da bude direktor od septembra?!? To je uvreda zdravog razuma. I ko čini taj školski odbor koji ga je izabrao? Ko sada vodi školu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: