Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 8. 4. 2022.

| Društvo

Kamen temeljac za novu zgradu “Novog Niša”, rok izgradnje dve godine

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Novi Niš
Rok april 2024. godine; foto: T. R.

U sklopu “Novog Niša” položen je kamen temeljac za izgradnju nove stambene zgrade, prve u tom delu grada koja će biti namenjena tržištu. Investitor ne precizira koliko će koštati kvadrat, ali tvrdi da će biti pristupačno, dok je rok za završetak radova dve godine.

Za razliku od drugih zgrada koje su do sada izgrađene na prostoru nekadašnje kasarne na Bubnju, nova nije namenjena Vojsci, već će građani moći da kupuju stanove.

Novi Niš Još nepoznato koliko će koštati stanovi; foto: T. R.Direktor kompanije Clean Earth Capital koja je investitor Ričard Hant, kaže da će u njoj biti oko 80 stanova i najavljuje da će svaki stan imati najmanje jedno parking mesto.

Naša zgrada koju radimo biće površine 10.000 kvadrata bruto, sa obezbeđenjem, parkingom, održavanjem zelenila, čišćenjem i svim što je neophodno da funkcioniše jedna zgrada kako treba - navodi Hant.

Prema njegovim rečima, grubi radovi biće gotovi za 8-10 meseci, a u planu je još šest zgrada na tom prostoru. Cenu kvadrata ne navodi, ali kaže da će stanovi biti dostupni i da će svako moći da ih kupi.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ističe da su posle više od deset godina stečeni uslovi da projekat bude nastavljen i da će taj deo Opštine Palilula da bude novi centar grada.

Ovo je zapravo nastavak projekta koji je u Nišu, nažalost, jedno vreme bio stao. Posle 12 godina ovaj projekat je razblokiran i konačno se zaista radujemo da investitor nastavlja izgradnju “Novog Niša” - kaže Sotirovski.

Novi Niš Stanovi u novoj zgradi neće biti namenjeni Vojsci; foto: T. R.Dodaje da će to značiti još novca za gradski budžet, nova radna mesta na građevini, kao i da će u sistemu naplate poreza biti još stambenih objekata.

Podsetimo, nakon što je američka kompanija Clean Earth Capital 2011. godine kupila zemljište bivše kasarne, izgradnja projekta “Novi Niš“ počela je pet godina kasnije u vreme predizborne kampanje.

Od početka gradnje su pomerani rokovi za završetak stanova za vojsku, a i dalje nije poznato kada će biti završen kompletan kompleks.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David Štrbac

    12:33 // 11. 4. 2022.

    Mislite da smo zaboravili Perišićevu priču o američkom univerziteta i gradu snova.Jedino su drpili pare iz snova.

  • Torpedo

    19:39 // 9. 4. 2022.

    Humoristicki program, za naivne .

  • Siky67

    15:35 // 9. 4. 2022.

    Kako se kod nas gradi a ima veze s državom, najbolje pokazuje primer kada je na tabli kada se gradio bazen na Čairu na kojoj je pisalo da je rok izgradnje 12 meseci dok se neko nije setio da doda nulu. I to se na kraju isppstavilo potpuno tačno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: