Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 8. 2. 2019.

| Društvo

Kamen temeljac za stanove namenjene niškim snagama bezbednosti

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
ana brnabic
Brnabićeva pritiskom na dugme ozvaničila izgradnju stanova; foto: Vanja Keser

Nekoliko dana nakon što je zvanično počela izgradnja, premijerka Srbije Ana Brnabić pritiskom na dugme postavila je kamen temeljac za zgrade, u kojima će se stanovi po niskim cenama prodavati pripadnicima snaga bezbednosti. Postavljanje kamena temeljca u Nišu bilo je sinhronizovano sa onim u Vranju, gde je početak izgradnje stanova ozvaničio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

brnabic, kuburovic, vulin I ministar odbrane i ministarka pravde na polaganju kamena temeljca; foto: Vanja KeserCement je potekao u temelje zgrade, na Bulevaru Nikole Tesle, nedaleko od tehničkih fakulteta, koja je prema informacijama sa građevinske table, počela da se gradi 31. januara. Rok za završetak radova je januar 2020. godine.

Premijerka Ana Brnabić je naglasila da je ovo početak izgradnje 190 stanova, od 2.400 koliko je planirano za Niš.

Zašto baš ovaj projekat? Zato što smo želeli na jedan najkonkretniji mogući način da se zahvalimo, pre svega, vama. Pripadnicima snagama bezbednosti Srbije. Radite najteže i najopasnije poslove… Danas smo stavili kamen temeljac za 190 od ovih 2.400 stanova - rekla je Brnabićeva.

milosavljevic Milosavljević je srećan zbog mogućnosti da kupi stan po niskoj ceni; foto: Vanja KeserPoručnik Stefan Milosavljević, jedan je od onih koji će kupiti jeftin stan u ovom delu Niša, kaže da 4 godine radi u vojsci i da je mogućnost za kupovinu jeftinog stana ostvario zahvaljujući konkursu.

Bez stana sam i moram da kažem da ne krijem zadovoljstvo što će mi izgradnjom ovih stanova biti omogućeno da na jedan brz i jeftin način dođem do svog stana - rekao je Milosavljević.

Inače, pored Brnabićeve, iz Vlade Srbije početku izgradnje stanova prisustvovao je i veliki broj republičkih i lokalnih funkcionera. Među njima, i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministarka pravde Nela Kuburović, državna sekretarka MUP-a Biljana Ivković Popović, gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Podsetimo, posao državne stanogradnje obavljaće Milenijum tim, firma koja je rušila objekte u Savamali kako bi rasčistila teren za "Beograd na vodi".

Inače, Niš i Vranje, prema najavama, dobijaju stanove u prvoj fazi državne stanogradnje koju je predsednik Aleksandar Vučić najavljivao još 2013. godine. U Nišu je planirano da se napravi 190, dok bi u Vranju trebalo da bude 186 stanova koji će po povoljnijim cenama od tržišnih biti prodavati vojsci, policiji i obaveštajcima.

Inače, za ovaj projekat Vlada je formirala sedam privrednih društava, od kojih je jedno u Vranju, a u ovom projektu stanogradnje imaju ulogu investitora.


Novinari skrajnuti i bez mogućnosti da pitaju

Sem ekipe RTS koja je imala pristup svim delovima gradilišta, ostalim novinarima su iz protokola premijerke zabranili prilazak funkcionerima.

Štaviše, od novinara je zatraženo da se sklone iza postolja na kojem su bili postavljeni snimatelji, ali to medijski radnici nisu učinili.

Pored toga, novinari nisu imali mogućnosti da postave pitanja, a razlog za to, kako su objasnili službenici iz protokola Brnabićeve, to što nema dovoljno vremena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    17:11 // 9. 2. 2019.

    У напреДНОј Србији- будућност почиње притиском на дугме! (да се министар-ка случајно не ушине ако узме лопату у руке)... само не разумем што се и даље форсира та комунистичка дискриминација да се војним лицима СВЕ даје за Џ, да иду у ране и инвалидске (Ломброз) пензије са 40 година, па онда започињу нове каријере док примају и пензију и плату..... оооооо, Србистанууууу... остали запослени- шипак!

  • nebo

    16:21 // 9. 2. 2019.

    Postavljanje kamena temeljca pred izbore - klasika

  • Nađa

    01:14 // 9. 2. 2019.

    Pripadnici službe bezbednosti ovo i zaslužuju, jer svakodnevno čuvaju i brane našu zemlju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: