Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 24. 7. 2013.

| Društvo

Kamere i mikrofoni na policijskim kolima

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti, RTS
policija-3.jpg
foto: RTS/Dragan Živanović

Niška saobraćajna policija nedelju dana koristi nova vozila sa video i audio nadzorom. Tako prikupljen materijal, kažu biće pouzdan dokaz pred sudom.

Deset automobila sa video i audio nadzorom koje koriste niški saobraćajni policajci nisu klasični presretači i na sebi imaju policijska obeležja, prenosi RTS.

U pitanju je fiat "Punto", čija kamera montirana u automobilu beleži kompletan prekršaj, a zatim se i komunikacija sa vozačem snima tonski.

- Do sada je bio problem sa dokumentovanjem prekršaja. Sudija je morao da se uveri da je nešto tačno, saslušanjem policajaca, svedoka i okrivljenog da bi se dokazao prekršaj - izjavio je za RTS Dragan Pešić, zamenik načelnika Saobraćajne policije.

kamera foto: RTS/Dragan ŽivanovićNajčešći prekršaji koji se snime niškim ulicama, kažu u policiji, su nepropisno parkiranje, prolazak na crveno svetlo, neustupanje prvenstva prolaza i korišćenje mobilnih telefona. 

Nije reč o automobilima velike snage, koriste se samo po gradu i za sada ne mogu da mere prekoračenje brzine. Međutim, mogućnust za takvu nadgradnju postoji i može se očekivati. U policiji upozoravaju da se kontrolišu svi učesnici u saobraćaju.

- To se odnosi i na pešake, pogotovo nepropisno prelaženje kolovoza, van obeleženog pešačkog prelaza. Imali smo dosta takvih prekršaja otkad koristimo nova vozila - kaže Pešić.

Iako je broj saobraćajnih nesreća sa najtežim posledicama, poslednjih godina u Nišu višestruko smanjen, u policiji kažu da očekuju da će na ovaj način dodatno povećati bezbednost u saobraćaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    21:31 // 14. 11. 2013.

    u nasem pravosudju se video dokaz ne priznaje kao validan,postoji cak i clan zakona o tome, bilo ciji da je, tako da mogu da snimaju koliko god hoce. Procitajte malo o svojim pravima ljudi!!!

  • Mile

    17:38 // 27. 7. 2013.

    Pozdravljam! Mozda smanji i korupciju cak!

  • Davor Todorović

    20:03 // 26. 7. 2013.

    Pazi snima se!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: