Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 23. 9. 2019.

| Društvo

Kamere za snimanje prekršaja i tablica uskoro na raskrsnici kod Ureda

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kamere ured2 foto A. S
Kamere i na raskrsnici kod Ureda; foto: A. S.

Do polovine oktobra trebalo bi da budu postavljene kamere za snimanje saobraćaja na raskrsnici ulica Generala Milojka Lešjanina i Knjeginje Ljubice u NIšu, a kako kaže većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinovićm one će beležiti prekršaje, ali i prepoznavati registarske tablice što može biti od koristi policiji u slučaju raspisane poternice.

Stubovi koji će držati kamere već su postavljeni, a polako se montira i ostala oprema. Većnik pojašnjava da je rok za završetak radova polovina oktobra.

Video-sistem kontrole saobraćajnih prekršaja na raskrsnici ulica Generala Milojka Lešjanina i Knjeginje Ljubice će početi sa radom nakon dobijanja saglasnosti od strane stručne komisije MUP Republike Srbije, koja treba da potvrdi da je sistem video nadzora za prepoznavanje tablica u potpunosti u funkciji i u skladu sa projektom izvođenja. O početku rada sistema će javnost biti blagovremeno obaveštena putem sredstava javnog informisanja - kaže Vojinović.

kamere ured foto A. S Kamere za bezbedniji saobraćaj, ali kako smanjiti gužve; foto: A. S.Prema njegovim rečima, ovaj sistem bi dodatno trebalo da poboljša bezbednost saobraćaja tako što će sprečavati da nepropisne radnje vozača prođu nekažnjeno.

Sistem će beležiti prekršaje: prolazak na crveno svetlo, nepropisno prestrojavanje i prekoračenje brzine u zoni raskrsnice. Sistem prepoznaje i saobraćajne tablice vozila - rekao je većnik.

Međutim, njegovo mišljenje ne deli odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović koji kaže da su kamere koje će kažnjavati vozače koji ne poštuju propise zapravo još jedan namet za Nišlije.

Svedoci smo da se na raskrsnici kod Ureda, ovih dana, postavljaju sigurnosne kamere koje, pored kamera kod Crvenog pevca, predstavljaju još jednu osvedočenu globu Republike prema Nišlijama, gde se prihodi u najvećem delu slivaju u republički budžet - rekao je Jovanović.

Podsetimo, kako je odbornik Jovanović rekao, u Nišu ovakve kamere postoje od kraja 2015. godine i "nadziru" raskrsnicu kod Crvenog pevca.

One su samo za prva 3 meseca rada, kako je tada rečeno u Gradskom veću, zabeležile više od 2.000 prekršaja, a 301 vozač je bio kažnjen.

Nedavno je većnik Vojinović rekao da se, nakon nekoliko godina korišćenja, taj sistem pokazao kao dobar, jer je od njihovog postavljanja broj prekršaja na toj raskrsnici trostruko manji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Komšija Susedić

    03:21 // 24. 12. 2019.

    Da li su kamere krenule sa radom? Nije bilo zvaničnog saopštenja.

  • Pera

    11:22 // 24. 9. 2019.

    Jel kamere snimaju i konjske zaprege kako se šetaju po gradu? Jel će i oni da budu kažnjavani? To mene zanima da mi neko kaže. Nema niko da odgovori?

    • Sale

      18:41 // 24. 9. 2019.

      Krajnje je vreme da se konji pomere iz grada!!!

  • Igor

    10:14 // 24. 9. 2019.

    Ljudi, postujte pravila saobracaja i nikada necete biti kaznjeni bilo da ima 20 pandura okolo ili 30 kamera.

    • Nikola K.

      15:57 // 24. 9. 2019.

      Ovo je klasican botovski komentar, naime, koliko god da ste pazljiv vozac na tim raskrsnicama u vreme saobracajnog spica prosto je nemoguce da od 10 prolazaka ne napravite bar jedan prekrsaj.Ovo je samo jos jedna globa za narod, glasali ste pa sad placajte

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: