Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 3. 7. 2023.

| Društvo

Kamion za prekonfiguraciju elektronskih tagova postavljen kod Preševa

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
granični prelaz Preševo
Najavljeno da će srpski tag ubrzo raditi u još tri zemlje; ilustracija; foto: Uprava carina

Na naplatnoj stanici Preševo postavljen je kamion gde je moguće kupiti novi ili uraditi prekonfiguraciju postojećeg taga za elektronsku naplatu putarine, kako bi on funkcionisao i u Severnoj Makedoniji, saopštavaju iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i dodaju da će srpski tag ubrzo raditi i u Grčkoj, Hrvatskoj i BiH.

Kamion sa mobilnim šalterima od jutros je na naplatnoj stanici Preševo, pre granice sa Severnom Makedonijom. Ministar Goran Vesić kaže da će tako oni koji su krenuli ka toj susednoj zemlji, a nisu prekonfigurisali tag, moći da to urade na putu, pre ulaska pre prelaska granice.

Prekonfiguracija traje najduže deset minuta, vaš tag za elektronsku naplatu se povezuje na platnu karticu. Ako ste imali novac na tagu, vraća vam se na tekući račun i možete da koristite tag kako u Srbiji, tako i u Severnoj Makedoniji - pojašnjava Vesić.

Prema njegovim rečima, tag je funkcionalan pola sata posle prekonfiguracije, a u funkciji je i veb stranica openbalkan-etc.com, gde je moguća registracija tag uređaja na veb platformu.

Na 29 VMS znakova (izmenjiva saobraćajna signalizacija) na auto-putevima postavljene su poruke koje upućuju vozače na mesta gde mogu prekonfigurisati tag uređaj na "Open Balkan ETC" - AMSS, JP Pošta Srbije, prodajna mesta JP Putevi Srbije - navode iz Ministarstva.

Dodaju da se tag uređaji trenutno mogu rekonfigurisati na ukupno 24 lokacije, odnosno na pet prodajnih mesta Puteva Srbije, četiri poslovnice Pošte Srbije i 15 prodajnih mesta AMSS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bb

    07:55 // 5. 7. 2023.

    A na sajtu Puteva Srbije stoji obaveštenje da je prekonfiguraciju moguće uraditi samo na 5 mesta u Putevima, nigde ne pominju poštu i AMSS.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: