Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 11. 1. 2023.

Kampanja za "Amber alert" na mrežama, Jurić prvi put optimističan da će biti uveden

hoćemo amber alert Kampanja uz #hocemoamberalert; foto: Instagram/cnzd.rs

Hoćemo "Amber alert" je poruka koju danas uz haštag treba na društvenim mrežama da podele svi građani koji žele da ovaj sistem za bolju bezbednost dece bude konačno uveden i u Srbiji. Kada će se to i desiti, još nije zvanično poznato, ali Igor Jurić koji je pokrenuo ovu inicijativu kaže da je prvi put posle mnogo godina optimističan, jer je oformljen tim koji će raditi na uvođenju sistema.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • off

    15:40 // 11. 1. 2023.

    stavite opciju da se isključim ako ne želim da primam poruke

  • Upit

    19:23 // 18. 1. 2023.

    Ako sam dobro razumela, predlog je da MUP šalje nalog mobilnim operaterima da nam šalju bulk poruke o nestalim licima i ti operateri to rade ne koristeći softver koji se zove Amber alert. MUP isto šalje objave medijima i one se šalju ne koristeći aplikaciju Amber alert. Uzbunjivanje se u ovim scenarijima ne vrši preko Vas. Šta je onda uloga softvera Amber alert? Da li možete da postujete javno tre

  • NS Milutin

    06:44 // 20. 1. 2023.

    Evo razumno i logicko razmisljanje da ne treba i "amber alert" u Srbiji kad 1.) IMAMO POLICIJU koja je vrlo efikasna kad neko dete ili maloletnik nestane i brzo se SVI oni nadju i 2.) kad je Srbija MALA ZEMLJA i po povrsini i po broju stanovnika ,pogotovo kad se uporedi sa naprimer Kanadom, SAD itd i 3.) U Srbiji i nema klasicnih otmica dece, mislim a oni koji i nestanu policija brzo nadje!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: