Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 18. 7. 2018.

| Društvo

Kampovi i šatori ubuduće i u Parku Svetog Save

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
park
Ova odluka se pre svega odnosi na postavljanje ovih konstrukcija kada se održava neka javna manifestacija; foto: arhiva JV

Osim u parku “Čair” i niškoj Tvrđavi, kako je predložilo Gradsko veće Niša, kampovi i šatori bi ubuduće mogli da se postavljaju i u Parku Svetog Save, a ova odluka se pre svega odnosi na postavljanje ovih konstrukcija kada se održava neka javna manifestacija.

Gradsko veće je usvojilo predlog da se izmeni Odluka o lokalnim komunalnim taksama, koja predviđa da u centralnoj i ekstra zoni nije dozvoljeno da se površine koriste za kampove, postavljanje šatora i druge privremene objekte, osim u parku “Čair” i na prostoru Tvrđave.

Ako niška Skupština usvoji predlog, ubuduće će šatori i kampovi moći da se postavljaju i u svetosavskom parku.

Kako se navodi u obrazloženju, očekuje se da efekti ove odluke budu povećanje budžetskih prihoda od komunalne takse za korišćenje javnih površina i u ovom niškom parku.

Inače, lokalna komunalna taksa za postavljanje kampova, šatora ili drugih objekata koji se privremeno postavljaju naplaćuje se po metru kvadratnom. U centralnoj i ekstra zoni to košta 20 dinara, u prvoj zoni 15, a u drugoj, trećoj, četvrtoj i petoj zoni je to 10 dinara po kvadratnom metru.

Lokalna komunalna taksa za korišćenje slobodnih površina za kampove, postavljanje šatora ili druge objekte privremenog korišćenja ne plaća se za koncerte humanitarnog karaktera i kulturne manifestacije pod pokroviteljstvom Grada Niša - navodi se u obrazloženju.

Podsetimo, gradsko rukovodstvo je 2015. godine uvelo nove takse koje plaćaju preduzetnici i građani, da bi se poboljšalo punjenje budžeta, a neki od nameta koji su tada izmenjeni su postavljanje reklama na lokalima, ali i ispred njih, zatvorene i otvorene bašte, bandere, postavljanje šatora, parkiranje na javnim površinama, parkiranje na otvorenom prostoru i drugi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    06:19 // 19. 7. 2018.

    Pocnite da kaznjavate nesavesne vlasnike pasa,njihovi ljubimci uneredise trotoare,travnjake,klupe,parkove...
    Nije zivotinja kriva,vec skorojevici!Neka ciste za psima!U Luksemburgu,pored skupljanja izmeta kucnog ljubimca,moraju da peru i mokracu ,vodom u spreju!

  • Маџаров Дел

    20:18 // 18. 7. 2018.

    Ниво цивилизованости неког насеља/града огледа се у броју јавних чесама и јавних нужника.
    Касаба Ниш у овом другом много ОСКУДЕВА.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: