Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 18. 4. 2024.

| Društvo

Kandidat za dekana niškog Medicinskog - stomatolog i član Izvršnog odbora Vulinove stranke

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Medicinski fakultet
Sa Fakulteta za sada bez komentara; ilustracija; foto: V. Keser

Ako Savet fakulteta usvoji taj predlog, novi dekan Medicinskog fakulteta u Nišu biće Aleksandar Mitić, sadašnji prodekan za nastavu na Stomatologiji i v. d. direktora Klinike za dentalnu medicinu. On je i član izvršnog odbora Vulinovog Pokreta socijalista, iako prema Statutu fakulteta dekan ne može da bude u organu političke stranke, a prema Zakonu to ne sme ni direktor zdravstvene ustanove. Mitić za Južne vesti kaže da će se povući sa svih drugih funkcija ako bude izabran za dekana.

Screenshot 2024-04-17 at 20.13.53 Mitić je v. d. direktora Dentalne medicine; foto: zvanični sajt Klinike za dentalnu medicinu / printscreenJužne vesti saznaju da je Mitić jedini kandidat za dekana i da ga je Nastavno-naučno veće izabralo na sednici. Njihovu odluku treba da potvrdi Savet fakulteta.

Mitić će tako verovatno zameniti Dobrilu Stanković Đorđević, koja je bila na funkciji dekanke od 2015. godine i kojoj ove godine ističe mandat.

Prema Statutu Medicinskog fakulteta u Nišu, dekan ne može da bude neko ko je na funkciji u državnom organu ili u organu lokalne samouprave, niti na dužnosti organa poslovođenja preduzeća ili ustanove.

Screenshot 2024-04-17 at 20.13.11 Mitić u izvršnom odboru Pokreta socijalista; foto: zvanični sajt Pokreta socijalista / printscreenDekan ne može da bude ni u organu političke stranke, ali je Mitić član izvršnog odbora Pokreta socijalista, čiji je predsednik Aleksandar Vulin. Bio je i potpredsednik Gradskog odbora te stranke u Nišu.

Mitić ističe da izbor za dekana još nije okončan i da će ako zvanično bude izabran da se povuče sa funkcije direktora Klinike i sa svih političkih funkcija.

Ukoliko budem izabran, danom preuzimanja dužnosti dekana Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, funkciju direktora Klinike za dentalnu medicinu preuzeće drugo lice zbog moje neopozive ostavke. Što se tiče političkog angažovanja, sa svih političkih funkcija ću se povući - rekao je Mitić za Južne vesti.

Screenshot 2024-04-17 at 20.13.37 Da li Mitić kao v. d. direktora Klinike već krši Zakon?; foto: Zakon o zdravstvenoj zaštiti / printscreenInače, Aleksandar Mitić je diplomirao Stomatologiju 1998. godine u Nišu, a na Klinici za dentalnu medicinu radi više od dve decenije. Na fakultetu je bio asistent i docent, a za profesora je izabran 2009. godine pošto je doktorirao. Nišlije ga znaju i kao bivšeg rukometaša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Penzioner

    10:20 // 19. 4. 2024.

    I mrtvi Milosevic ponovo marsira Srbijom!

  • Dakle BIA i na medicinskom

    06:39 // 19. 4. 2024.

    Mitic je direktor stomatologije pa pitam kako je mogao da bude i direktor i clan glavnog odbora kod Vulina kada je to direktno u suprotnosti sa zakonom?!?Ocito da se BIA ne samo mesa u drzavu vec da direktno postavlja svoje clanove. Lose naravno i korumpirane kako bi ih kontrolisali… BIA odlicno zna sve o Galiji i sta se tamo na ladji desava…

  • Socijalista

    00:06 // 19. 4. 2024.

    A fotka iz SPSa, dok nije pobegao kod Vukina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: