Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 9. 8. 2018.

| Društvo

Kandidat SNS za direktora Lutkarskog pozorišta odustao od kandidature

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
miljan milenković
Dan pred zasedanje niške Skupštine odustao od kandidature; printskrin Facebook/MIljan Milenković

Nakon pisanja Južnih vesti o negodovanju glumaca niškog Pozorišta lutaka zbog kamera koje je v. d. direktora Miljan Milenković postavio tamo gde se deca i oni presvlače, kao i pisanja o neprimerenim komentarima koje je upućivao maloletnicama, Milenković je “izašao” iz trke za direktorsku fotelju. On je dao ostavku i na trenutnu funkciju, a kao razlog za to naveo je "negativnu konotaciju" u medijima i "narušavanje porodičnog mira" u medijima.

molba za ostavku Milenković je Odboru za imenovanje uputio ostavkuSamo dan nakon što je Milenkovićeva kandidatura prošla Upravni odbor pozorišta i par sati nakon što je prošla Odbor za imenovanja, Milenković je odustao od rukovođenja pozorištem. Naime, dan nakon sednice Skupštine grada, kada je trebalo da odbornici glasaju o njegovom imenovanju, Milenković je uputio molbu Odboru za imenovanja da ga ne kandiduje.

U njoj je naveo da "u životu ništa nije lako".

Sa žaljenjem Vas obaveštavam da zbog vrlo negativnih konotacija u javnosti koje prate moje imenovanje, uključujući i brojne neistine koje pojedini mediji plasiraju pokušavajući da uruše kredibilitet mene i moje porodice - navodi Milenković u molbi.

Podsetimo, novembra 2017. na predlog SNS, Odbor za imenovanja profesora fizičkog i odbornika Opštine Medijana Miljana Milenkovića imenovao je na mesto v.d. direktora Lutkarskog pozorišta. Njegova sporna biografija izazvala je kontraverze u javnosti, a u Odboru su tada govorili da je on samo "privremeno rešenje".

Na prethodnom konkursu za direktora Pozorišta lutaka, Milenković se nije kandidovao. Jedini kandidat bio je Miladin Milanović, koji nije "prošao" Skupštinu grada, jer je, kako je tada rekao predsednik Odbora za imenovanja, imao spornu dokumentaciju. Nakon toga konkurs je poništen i raspisan novi, a odbijeni Milanović je najavio tužbe protiv svih zbog kojih njegova kandidatura nije prošla.

Na ponovljenom konkursu Milenković se kandidovao i na jutrošnjoj sednici Odbora za imenovanja, od 7 kandidata, on je ocenjen kao najbolji. Ipak, samo nekoliko sati nakon toga, odustao je od kandidature i podneo je ostavku na mesto v. d. direktora.


Većnica za kulturu: Ponašanje mu je bilo nedolično, mora da snosi posledice

Njegovo ponašanje je, kaže većnica za kulturu Jelena Mitrovski, neprimereno za bilo kog čoveka, a naročito za čoveka koji je na javnoj funkciji. Svako treba da snosi posledice za svoje postupke, a ona smatra da je njemu na naplatu došlo neprimereno ponašanje o kojem su pisale Južne vesti.

I ja sam čula, doduše, nezvanično, ali mislim da je to upravo posledica ovoga što ste pisali. Naravno ne mogu pouzdano da vam kažem da je baš to, ali smatram da jeste - rekla je Mitrovski.

Podsetimo, Milenković je nedavno dospeo u žižu javnosti kada su glumce Pozorišta lutaka u Nišu, kako sami kažu, preko noći dočekale kamere ugrađene svuda po ovoj kulturnoj ustanovi, čak i tamo gde se oni presvlače i šetaju goli. U obezbeđenju kažu da se oko postavljanja kamera sa njima niko nije ni konsultovao, niti znaju ko ih kontroliše, a direktor nije želeo da odgovara na novinarska pitanja.

Još veću osudu javnosti izazvali su lascivni komentari koje je maloletnim devojčicama upućivao na Fejsbuku.

“Lutka za moje pozorište!”, to je samo jedan u nizu sličnih neprimerenih komentara koje je v. d. direktora Lutkarskog pozorišta i nekadašnji prosvetni radnik upućivao 16-godišnjakinji. Ni na ova pisanja dosadašnji v.d. direktor Pozorišta lutaka nije imao komentar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sozontije

    08:52 // 10. 8. 2018.

    Brav,Juzne vesti! Mnogo stvari ste odradili za Nis.Sada vas,molim,da pitate gradonacelnika i direktora direkcije Lovica,kada ce konacno zavrsiti poplocavanje Vozdove ulice.Danima ne rade. Hvala.

  • Aperkat

    08:12 // 10. 8. 2018.

    Sve,sve,ali gospodja Vecnica je biser niske vlasti!
    Njeno misljenje treba da udje u udzbenike za one koji se spremaju da budu poslenici u kulturi!

  • Ronaldo

    21:12 // 9. 8. 2018.

    Neko pošten u komentarima napokon!
    Jeste profesor fizičkog, možda ne vlada gramatikom, ali PEDOFIL i VOAJER NIJE , a ovo je žestoka podmetačina da bi NEKO nimalo pošten bio doveden na to mesto.
    Od jednog drveta se ne vidi šuma...

    • Milja

      13:24 // 10. 8. 2018.

      Mozda nije pedofil i voajer ali se na nedopustiv nacin ponasao prema ucenicama!!!

    • Licider

      14:03 // 10. 8. 2018.

      Ako ku neko podmece, podmecu mu njegovi jer ce na to mesto svakako da dodje SNS kadar...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: