Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:24, 30. 3. 2018.

| Društvo

Kante i drveće okruženi smećem

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
smece3-centar-foto-citalac
Ružna slika u centru grada; foto: čitalac

Da li zbog toga što se ne kažnjavaju dovoljno, nerazvijene ekološke svesti ili nedostatka kontejnera, pojedini ugostitelji u centru Niša skoro svake noći kese sa otpadom ostavljaju kraj malih kanti i drveća i tako stvaraju mini-deponije.

Na ovaj dugogodišnji problem, o kome su Južne vesti pisale, još jednom je ukazao Nišlija koji se redakciji obratio putem aplikacije Prijavi problem. smece-centar-foto-citalac Ružna slika u centru grada; foto: čitalac

Divlje deponije nastaju u toku noći od strane neodgovornih radnika i vlasnika malih ugostiteljskih objekata. Slike su uslikane na potezu od kafane Biser, kada se krene ulicom Nikole Pašića do roštilja Mali Vikend. A nastaju gotovo svako veče - napisao je ovaj Nišlija.

Prema rečima direktora JKP Mediana Dragoslava Pavlovića, svakog jutra jedan kamion sakuplja ambalažni otpad iz BID zone ili zone unapređenog poslovanja.

Kartonske kutije i flaše se preuzimaju od onih ugostitelja i hotela koji imaju potpisan ugovor sa Medianom. Taj otpad se posle vozi na reciklažu. Taj reciklabilni je možda 90% otpada koji oni naprave, a 10% je komunalni otpad. Što se tiče komunalnog otpada, ugostitelji treba da ga odlože u najbliži kontejner, a ne da pune ulične kante - napominje Pavlović.

smece2-centar-foto-citalac Ružna slika u centru grada; foto: čitalacOn podseća da su na Trgu republike, preko puta Gradske uprave, postavljeni podzemni kontejneri koji se prazne svakoga dana, ali da umesto u njima, građani smeće stavljaju pored njih.

Pored njih je uvek mnogo otpada, a oni su poluprazni. Da li toliko nekog mrzi da podigne poklopac i ubaci kesu sa smećem, stvarno mi nije jasno. Nažalost moramo protiv toga da se borimo apelom, ali i tako što će opštinska komunalna inspekcija početi da kažnjava nekog - kaže Pavlović.

Ističe da sigurno postoji način da se utvrdi koji ugostitelji stvaraju te deponije i apeluje na nadležne da ih i adekvatno kazne.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • *****

    10:00 // 31. 3. 2018.

    Nekoliko puta sam zvao komunalnu zbog prekomerne buke iz kafića do 4 ujutru,i zbog ogromne količine smeća koji taj kafić izbacuje u dvorištu naše zgrade kroz njihova zadnja vrata koje ti stoji i po 2 dana dok ga ne skupe đubrari.
    Za buku nisu nadležni,a za smeće su bili samo jednom,samo su ih opomenuli bez pisanja kazni i svaki drugi put su rekli da su tu nemoćni.

  • Aperkat

    20:46 // 30. 3. 2018.

    Sprega salaca i aktuelne vlasti cini Nis daponijom i kasabom!

  • sozontije

    17:38 // 30. 3. 2018.

    Da budete SNS clan,to se brzo diplomira,a i mozete da budete doseljeni u ovaj grad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: