Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:36, 15. 1. 2015.

| Društvo

Kante za selektovanje otpada u Paliluli i Medijani

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, NTV
medijana
Prvig 7.000 kanti stiglo u Niš; Foto: NTV

Pojedini stanovnici dve od pet niških opština dobiće od Javnog komunalnog preduzeća “Medijana” kante za selektovanje i odlaganje smeća.

U Niš je, u okviru projekta koji finansira Evropska unija, a koji se realizuje sa bugarskom Opštinom Pernik, stiglo prvih 7.000, od ukupno 18.300 kanti koliko se očekuje.

Sve kante koje budu dopremljene, JKP “Medijana” će u saradnji sa opštinama Palilula i Medijana rasporediti korisnicima.

Očekujemo da do kraja februara budu isporučene sve kante, a već naredne nedelje očekujemo isporuku posebnog vozila za prikupljanje selektovanog otpada - rekao je direktor JKP “Medijana” Bratislav Vučković.

Opština Palilula, kako kaže njen predsednik Boban Džunić, već realizuje projekte koji podižu ekološku svest građana i napominje da je podela kanti izuzetno značajna za sve stanovnike Palilule.

Prosto je nemoguće opredeliti kome ćemo pre podeliti kante, ali to ćemo zajedno sa direktorom Vučkovićem rasporediti - rekao je Džunić.

U Medijani su ovu godinu proglasili “godinom komunalnog reda”, a predsednik ove Opštine Zoran Stojanović kaže da će akcija opremanja ambalažnim otpadom trajati dok se kante i kontejneri ne obezbede za celu opštinu.

“Godina komunalnog reda” se ne odnosi samo na postavljanje podzemnih kontejnera, već i na postavljanje kontejnera za odlaganje PET ambalaže i kanti za odvajanje otpada - kaže Stojanović.

Kante za smeće biće podeljene samo onima koji žive u kućama, dok je za stanare zgrada opredeljeno 138.000 plastičnih kesa. Prikupljeni otpad odvoziće se u reciklažni centar JKP “Medijana” gde će se vršiti dalja prerada.

Za projekat selektovanja otpada, koji Niš sprovodi prvi u Srbiji, iz pretpristupnih fondova EU obezbeđeno je pola miliona evra

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Irena

    14:26 // 2. 4. 2015.

    Nije dobro zamisljeno kao i sa pet ambalazom, jer svi sakupljamo, a onda dodju "sakupljaci sekundarnih sirovina" na gotovo i odnesu.
    Bolje vece kontejnere da nas zaduzuju kantama koje ce da "nestanu"

  • ШаЛу На СтРаНу

    22:32 // 15. 1. 2015.

    Па не видим неку сврху овога, осим ако не смање дажбине људима који одвајају комунални отпад. Ако се не варам тако је у Немачкој.

    • krvimozak

      12:30 // 16. 1. 2015.

      Ti si glup isto kao i ja - zelimo da nam se plati ako nesto radimo. Ali ne ide to tako u Srbiji, ONI treba da zarade a mi treba da radimo i jos da im platimo. Srbija, razumes?

  • Saša Flaša

    17:23 // 15. 1. 2015.

    Bilo bi vrlo korisno kada bi postojala mogućnost da se negde odlaže nepotrebna staklena ambalaža. PET kontejneri su pokazali da ljudi hoće da recikliraju, a staklo može u potpunosti da se reciklira.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: