Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 5. 11. 2021.

| Društvo

Karavan "Digitalna ekspedicija" u subotu na Trgu kralja Milana u Nišu

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
VAK_7248
U subotu, 6. novembra; foto: Vanja Keser

Nišlije će u subotu, 6. novembra, na Trgu kralja Milana moći da saznaju koje su to ključne digitalne veštine 21. veka, a u okviru karavana "Digitalna ekspedicija" koji dolazi u taj grad, navode organizatori. Početak je zakazan u 9:30, a u slučaju kiše, događaj će biti u Regionalnom centru za razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Nakon Aleksinca, karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti stiže i u Niš. Cilj je, kako navode organizatori, da građane upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni - kažu organizatori.

Prisutnima će se obratiti državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor, direktor programa Nova pismenost Darko Soković i predstavnik Grada Niša. U slučaju kiše, događaj će biti u Regionalnom centru za razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Karavan je pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, podržavaju ga ministarstva, a realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion.

Više informacije o karavanu je dostupno na ovom linku.

Inače, na konkursu "Digitalne ekspedicije" odobren je i projekat beogradske Filološke gimnazije "Digitalni bukvar", koji je objavom "Imaš li muke sa padežima kao ljudi sa juga Srbije" uvredio mnoge južnjake.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: