Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 22. 3. 2022.

| Društvo

Karavan gradonačelnice obišao i naselje Crvena zvezda

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
NASLOVNA DVAAAA
Radovi u ulici Vojvode Putnika; foto: JV

Ulica Vojvode Putnika biće rekonstruisana i asfaltirana celom dužinom, a radove je sa saradnicima obišla i gradonačelnica Dragana Sotirovski. U okviru karavana, posetili su naselje Crvena zvezda.

U ulici kod Apelacionog suda u Nišu radiće dva kružna toka, sanaciju vodovodne mreže i rekonstrukciju ulice, saobraćaj će kada bude potrebno biti i preusmeren, a radovi će trajati oko 4 meseca.

Očekujemo da se u što kraćem roku radovi završe kako bi saobraćaj bio obustavljen što kraće. JKP „Naisus“ radiće sada u delu trotoara, a nakon toga javni prevoz biće preusmeren na zaobilaznici Petra Aranđelovića, ali izvođač radova će se potruditi da sve bude završeno u najkraćem roku – rekla je pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković.

Gradonačelnica je najavila da će ovaj deo biti novi centar grada.

Biće ovo jedan novi centar grada Niša obzirom na to da se u blizini nalazi i budući „Novi Niš“. Sada nam predstoji da vidimo na koji način ćemo još oplemeniti ovaj prostor.U planu je za iduću godinu i rekonstrukcija parka ispred Apelacionog suda , Ministarstvo pravde uveliko završava rekonstrukciju nekadašnje kasarne gde je preselilo neke sudove, a razmišljamo i o rekonstrukciji Moravske pijace – rekla Sotirovski.

reciklažni Obišli i naselje Crvena Zvezda; foto: JVU naselju Crvena zvezda gradski većnik Miroslav Đokić najavio najavio je projekat kojim će kontrolisati stvaranje divljih deponija.

U okviru projekta Smart siti, pametni grad, koji je Grad Niš dobio kod Ministarstva inovacija, u ulicama oko Prirodno-matematičkog fakulteta biće postavljeno desetak kamera sa kontrolnim centrom u Komunalnoj miliciji tako da će oni koji su pravili deponije na lokacijama koje su već poznate biti i sankcionisani – objasnio je Đokić.

U ovom naselju krenula je i izgradnja reciklažnog centra, a funkcioneri su ga obišli u sklopu karavana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    09:34 // 25. 3. 2022.

    Slazem se sa predhodnim komentarima da je reciklazni centar na ovoj lokaciji potpuni kolaps svih principa urbanizma, zastite zivotne sredine u ovoj oblasti.
    Da li je neko video da li postoji hilo kakva dokumentacija o ovom projektu, ovakve stvari podlezu ozbiljnoj dokum i procenama uticaja koje sigurno ne bi bile pozitivne
    Nista se ne resava, samo jeftini politicki poeni

  • NikolaC

    08:59 // 24. 3. 2022.

    Kako kažu stari ljudi:

    Ne tovi se prase pred Božić.

  • miloš

    13:21 // 23. 3. 2022.

    reciklazni centar pored zgrada. pored novog klinickog centra i fakulteta...sramota , znaci divlje naselje ostaje u centru grada...SNS gubi izbore

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: