Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 27. 8. 2021.

| Društvo

Kartica za plaćanje vožnje i aplikacija kojom se prati vreme dolaska autobusa - novine u prevozu u Nišu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
prevoz
Nišlije će moći da koriste dve nove usluge; foto: Vanja Keser

Za koje vreme autobus javnog gradskog i prigradskog prevoza stiže na određenu stanicu u Nišu građani sada mogu saznati putem aplikacije za mobilni telefon, a nakon što uđu u autobus vožnju mogu platiti posebnom plastičnom karticom koja funkcioniše na principu dopune.

Kako se zbog gužve u saobraćaju često dešava da autobusi kasne, zbog čega je Nišlijama ponekad teško da na vreme organizuju putovanje ili odlazak na posao, direktor Direkcije za javni prevoz Milan Milić iz kaže bi trebalo da im aplikacija Nicard u tome pomogne.

Aplikacija omogućava da putem svog mobilnog telefona dobijete informacije o linijama javnog prevoza u Nišu i stanicama u odnosu na Vašu trenutnu lokaciju u realnom vremenu. Aplikacija takođe omogućava brzu pretragu željenih stanica i njihovo lociranje na mapi grada, a prikazuje i vreme narednog dolaska vozila za izabrano stajalište za sve linije koje nailaze na to stajalište - navode iz Direkcije.

Osim ove aplikacije građani od danas mogu da koriste i karticu Nicard za plaćanje pojedinačnih karti. 1630064078125 Prvih 250 korisnika dobija kartice besplatn; foto: T. T.

Putnici će moći da kupe plastičnu karticu na kojoj će moći da uplate određeni iznos sredstava i ulaskom u vozilo kod konduktera ili vozača će moći da preko te kartice kupe pojedinačnu kartu. Iznos na kartici bi se smanjivao za cenu karte - objasnio je Milić.

Kartice će svi zainteresovani moći da kupe na prodajnom mestu Direkcije u poslovnom centru Ambasador, a prvih 250 korisnika koji dođu dobiće svoju karticu besplatno uz obaveznu dopunu od 200, 500 ili 1.000 dinara.

Ukoliko se se aplikacija za kupovinu pojedinačnih karata dobro pokaže, po rečima Milića, naredni korak biće aplikacija za kupovinu personalizovanih mesečnih karata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemanja

    14:18 // 29. 8. 2021.

    da li ce biti tacna ta aplikacija na liniji 8 (N. groblje - Gab. reka) kad je zadusnica??

  • Misa

    20:07 // 28. 8. 2021.

    Grad Nis je pre nekoliko godina dobio ponudu za izradu aplikacije koja bi vrsila istu funkciju kao i ova. Molim da se redakcija raspita zasto je grad odbio takvi aplikaciju i koliko je ova kostala.

  • TuRb●BOT

    16:24 // 28. 8. 2021.

    A je l' ce prvu voznju da otvori ElGrande faraon, Alexandar The Great !?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: