Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 11. 11. 2023.

| Društvo

Kasarna “Filip Kljajić” uskoro nova niška palata pravde

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
image00009
Usoro svi pravosudni organi na Bubnju; foto: Zoran Nikolić, Ministarstvo pravde

Niški Prekršajni sud i Više javno tužilaštvo preseljeni su pre dve godine u severno krilo nekadašnje kasarne “Filip Kljajić” na Bubnju, a u toku su završni radovi na adaptaciji ostatka zgrade, gde će biti premešteni i ostali pravosudni organi. Ukupna vrednost radova je 814 miliona dinara, rekla je ministarka pravde Maja Popović prilikom obilaska, ali rokove nije precizirala.

image00003 Ministarka obišla zgradu; foto: Zoran Nikolić, Ministarstvo pravdeUkupna površina stare Zgrade inžinjerijske kasarne “Filip Kljajić” je 9.700 kvadrata, tu bi trebalo da radi 320 zaposlenih, a njena adaptacija u palatu pravde traje oko četiri godine.

U prvoj fazi adaptirano je severno krilo zgrade od oko 2.700 kvadrata, u koje su početkom 2020. godine preseljeni Prekršajni sud u Nišu i Više javno tužilaštvo u Nišu - navodi Popović.

Druga faza počela je januara prošle godine i obuhvata površinu od 7.000 kvadrata, a radila se kompletna zamena stolarije, rekonstrukcija fasade, zamena krovnog pokrivača, ugradnja lifta, kompletna zamena instalacija, ugradnja audio i video-nadzora i ostalo.

Vrednost radova je 814 miliona dinara sa PDV-om, a novac je obezbeđen iz budžeta Republike Srbije.

Popović kaže da će nova palata pravde unaprediti pravosuđe u Nišu i da je Grad obezbedio regulaciju saobraćaja radi lakšeg pristupa zgradi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nova palata nepravde u velepnom izdanju

    00:08 // 13. 11. 2023.

    U ovakve zgrade se smestaju muzeji svuda po svetu samo se kod nas najomrazenija institucucija sa najmanje poverenja u narodu moze smestiti u ovakav objekat. Lepa zgrada nece da ulepsa bulumetu koja sebe naziva deliocima (ne) pravde.

  • Joca

    09:28 // 12. 11. 2023.

    Tako je I prethodni gradonacelnik obilazio radove u ovoj zgradi pre tri i po godine. Evo, gotovo je, samo sto nije. Za neke izbore tamo oko 2030.

  • Miloš M

    20:49 // 11. 11. 2023.

    Bolje da su premestili neki fakultet, ovde pravde i časnih sudija i onako ima malo, neće biti neke vajde.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: