Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 28. 7. 2021.

| Društvo

Kasne radovi na zgradi prokupačke Gimnazije, izvođač tražio produženje roka

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Gimnazija Prokuplje
Kasne radovi na rekonstrukciji Gimnazije; Foto: Lj. M.

Zbog otežanih radova na fasadi, pojave viška i nepredviđenih radova kao i složenosti objekta koji nisu mogli da se predvide, Nadzorni organ je dao saglasnost da se prvobitini rok za završetak radova na prokupačkoj Gimnaziji produži i to unutar zgrade za 22 kalendarska dana, dok je rok za završetak spoljnog dela fasade produžen za 52 kalendarska dana, do 25. septembra ove godine.

Novica Tončev, vlasnik firme Tončev gradnja koja izvodi radove rekonstrukcije, sanacije i adaptacije zgrade Gimnazije čija je vrednost oko 306 miliona dinara naglašava da je dobijena potrebna saglasnost Nadzornog organa da se radovi produže, te da se trenutno izvode u punom jeku i da novih rokova neće biti. radovi u Gimnaziji Unutrašnjost zgrade bi trebalo da se završi do 25. avgusta; Foto: Lj. M.

Čitav posao je bio otežan zbog specifičnosti materijala i tipa fasade koja se inače prvi put izvodi na teritoriji čitavog Balkana, radovi na fasadi su produženi za kraj septembra. Radovi na unutrašnjosti objekta su u punom jeku i biće završeni do 25. avgusta, a produženi su zbog pojave viškova radova i složenosti objekta, obzirom da je isti u nadležnosti Zavoda za zaštitu spomenika – pojašnjava Tončev.

Njegova firma je pre 7 dana poslala dopis u kome traži da se radovi produže, što je Nadzorni organ, niška firma Graming to i odobrila. saglasnost Saglasnost Nadležnog organa za produžetak radova; Foto: Lj. M.

Izvođač radova je blagovremeno tražio produžetak roka za završetak radova, navedene okolnosti su ranije evidentirane upisom u građevinski dnevnik i dopisima naručiocu i Nadzornom organu. Nadzorni organ je saglasan sa zahtevima izvođača – kaže se u dopisu.

Inače, na tabli koja je postavljena na početku radova ispred zgrade Gimnazije stoji da su radovi počeli juna 2020. i da je rok za završetak 300 kalendarskih dana, odnosno maja ove godine, međutim zbog korone i vanredne situacije, naknadno je rok pomeren. tabla Tabla početak i završetak radova; Foto: lj. M.

U Gradskoj upravi Prokuplja nisu mogli da komentarišu završetak radova i hoće li se ispoštovati predviđeni rokovi, te da će konačnu reč o svemu dati Kancelarija za javna ulaganja koja i finansira ovaj projekat.

Firma Tončev gradnja iz Surdulice je bila najpovoljniji ponuđač od 4 pristigle ponude, a u opisu posla koji treba da se završi je kompletna rekonstrukcija zgrade Gimnazije sa dogradnjom lifta, renovira bioskop koji je u sklopu zgrade i uredi školsko dvorište.

U ovoj zgradi su smeštene Gimnazija i Medicinska škola čiji su đaci prethodnu školsku godinu završili slušajući nastavu u prostorijama Poljoprivredne škole, odnosno učionicama Osnovne škole “Milić Rakić Mirko” u Prokuplju gde su bili smešteni medicinari. Gimnazija radovi Radovi na fasadi Gimnazije produženi za 52 kalendarska dana; Foto: Lj. M.

Ukoliko se radovi ne završe u predviđenom roku, zbog bezbednosti đaci će kao i prethodne i ovu školsku godinu početi van matične škole.

Inače, zgrada u kojoj su smeštene Gimnazija i Medicinska škola sagrađena je 1934. godine i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a do sada nije bilo većih investicija i ulaganja u rekonstrukciju i obnovu inventara, zbog čega nastava tokom prethodnih godina više puta prekidana na nekoliko dana posebno zimi zbog loših i neadekvatnih uslova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • roki

    15:37 // 30. 7. 2021.

    Ma ne mora ni da se polazi u skolu,sta ce deci skola.To je proslo vreme.Ajde lepo svi da se vratimo u sela i da obradjujemo zemljiste,za to nije potrebna skola.I za motanje kablova takodje.

  • Prokupljanin

    15:47 // 28. 7. 2021.

    Prvi put se izvode takvi radovi na Balkanu. Sve je kod ovih prvi put kad su priučeni. To nije fuzbal braćo Tončev a mi Tonev, li tonev. Za 3 miliona evra mogli da sagrade novu zgradu iz temelja, a ne obnova da toliko kosta. Tončev ugradnja se vika firma

    • Mirko

      18:48 // 28. 7. 2021.

      Za 3 miliona evra, trebalo je da gradnja teče punom parom sa puno radnika i elana. Oteže se kao da Srbin sam zida kuću sa pristiglom platom.

  • Ivan

    14:51 // 28. 7. 2021.

    Tončev gradnja?
    Ma ajte molim vas?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: