Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 22. 2. 2011.

| Društvo

Kasni izgradnja mosta

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Komšija čisti sneg sa "mosta"

NIŠ - Rok za izgradnju novog pešačkog mosta preko Gabrovačke reke istekao je krajem januara, a radovi još nisu ni počeli.

Stari most srušen je početkom decembra, uz obećanje da će novi veoma brzo biti izgrađen. Desetak dana kasnije svečano je potpisan ugovor o izgradnji obećanog mosta, čiju finansira privatno preduzeće "Market inženjering", a koji je trebalo da bude izgrađen u roku od 45 dana . Međutim, radovi još nisu ni počeli a izvesno je da neće ni narednih meseci.

Građani trenutno Gabrovačku reku prelaze preko dva improvizovana prelaza. Međutim, preko njih je problem preći u zimskim mesecima. Voda od snega i kondenzacije veoma lako smrzne po metalnoj konstrukciji, pa se mnogi odlučuju da idu nekoliko stotina metara dalje i pređu preko starih mostova.

U Direkciji za izgradnju tvrde da su radovi počeli, ali da kasne zbog nedostatka dozvola.

- Most se uveliko radi, biće postavljen na mestu starog. To što planeri kasne sa životom i ne prate tokove ovog grada, njihov je problem - izjavio je Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju za Kurir.

Međutim, novinari na mestu gde bi trebalo da se "most uveliko gradi" nisu zatekli ni radnike, ni mašine, niti bilo kakve tragove da se bilo šta tamo radi ili gradi.

Da stvar bude gora, u graskoj Upravi za planiranje i izgradnju Kuriru je potvrđeno da urbanističkim planom na tom mestu nije ni predviđeno podizanje mosta.

- Planski dokumenti definitivno ne postoje, ali pošto je veliko interesovanje građana, u proceduri je izrada planova, a to će onda omogućiti da se izda i lokacijska dozvola - rekla je Mirjana Pešić, načelnik ove uprave.

Stari pešački most preko Gabrovačke reke srušen je jer, po oceni Srbijavoda, nije posedovao potrebne dozvole i nije mogao da propusti veću količinu vode, što znači da bi u slučaju dolaska poplavnog talasa čitav taj deo naselja mogao da bude poplavljen.

Izjava Branislava Jovanovića prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji novog mosta - 16. decembar 2010. godine

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    13:22 // 22. 2. 2011.

    Umesto 1000 evra akcija, 200.000 novih radnih mesta mi dobismo 400000 otkaza i 100 evra manju platu od smene Kostunice i dolaska Tadiceve marionetske Vlade.
    A o lazima ovih u Nisu, suvisno je i trositi reci, jer su oni postavljeni po vertikali od beogradskih nesposobnjakovica.
    Most je sitna laz u odnosu na gomilu obmana koju nam serviraju svakodnevno.
    Samo me cudi da niste postavili i izjavu Milosa Simonovica, koja je gotovo identicna izjavi direktora Direkcije.
    Nije fer kompletnu krivicu svaljivati na Jovanovica, kada znamo da je DS nosilac trule koalicije.

  • nemanja ilic

    13:21 // 22. 2. 2011.

    Ma sta ce most, moze da se pregazi reka. A i da se prepliva ako treba, nije to Dunav.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: