Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 14. 6. 2011.

| Društvo

Kasni rekonstrukcija fasade "Opštine"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Niš gradska uprava
Niš, zgrada Gradske uprave u Nikole Pašića

NIŠ - I dalje se ne zna kada će otpočeti odavno najavljena rekonstrukcija zgrade gradske uprave u Nikole Pašića.

Na svečanoj prezentaciji projekta, upriličenoj još maja prošle godine, gradonačelnik i predsednik Skupštine grada najavili su da će radovi biti "završeni do 2012. godine".

Tada je saopšten i iznos od 100 miliona dinara, koliko je predviđeno projektom za te potrebe, uz napomenu da je za tu godinu (2010) već izdvojeno 36 miliona.

Ipak, radovi ni do danas nisu počeli.

- Od silnih obećanja, ostala je samo reč "dno" na zgradi gradske uprave, koja na simboličan način jasno ukazuje da smo uz pomoć ove koalicije dostigli dno dna, jer smo dozvolili ovo ruglo i sramotu u našem gradu - kaže Sanja Jefić, odbornik LDP u Skupštini grada.

Sekretar Skupštine grada Ljubomir Petrović uputio nas je na gradsku Službu za održavanje.

Pomoćnik načečnika ove službe Goran Zdravković, rekao nam je samo da je projekat za adaptaciju i sanaciju ove zgrade pripremljen, ali da početak radova ne zavisi od njih.

Kako nezvanično saznajemo, vladajuća većina u gradskoj Skupštini planira da tek rebalansom budžeta, koji predstoji, predvidi novac za ove poslove.

Zgrada Gradske uprave građena je 1938. godine po projektu Aleksandra Medvedeva, a do 1948. godine nekoliko puta je pretrpela izmene.

Projekat rekonstrukcije uradilo je preduzeće Varing u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Nišu i sinom originalnog projektanta Mihajlom Medvedevim.

Zgrada Gradske uprave nalazi se pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture od 1991. godine.

Poslednji put deo zgrade "Opštine", kako je stariji sugrađani znaju, rekonstruisan je juna 2003. godine zahvaljujući donaciji USAID. Tada je u prizemlju, desno od glavnog ulaza, otvoren "Gradski uslužni centar".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marija

    09:28 // 15. 6. 2011.

    Kada se u bg-u nesto pokrene, svi stanu iza toga, pa makar i oko sadnje platana... a u Nisu... odmah prozivanja i psovke... Zato smo tu gde smo.

  • Moca

    07:48 // 15. 6. 2011.

    Sta ste zapeli sa rekonstrukciom ove fasade? Klavir, avio kompanije, Nisfilm, Nisekspres potrosise sve. Ako se nesto i nadje mora se upotrebiti za zavrsetak javnog toaleta na Trgu Kralja Milana koji se pravi skoro tri godine. Zavrsice ga pred izbore a pred kamerama ce gradonacelnik i svita svecano pustiti u rad ovaj kapitalni objekat.

  • Marko

    14:36 // 14. 6. 2011.

    Bitno da je dr.Mile Ilic nahvalio projekat do neba,a kada ce poceti koga briga...Bitno je da se on slikao sa tim projektom.Sramota ko nam vodi grad.Dozvoliti oronulu RK Pionir i ono ruglo od opstine u samom centru grada idu gradskim ocima na dusu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: