Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 30. 1. 2020.

| Društvo

Kasni završetak prve faze rekonstrukcije leskovačke Bolnice

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
bolnica rekonstrukcija
Ostalo da se uradi prednji deo zgrade, foto: arhiva JV/ B. S.

Iako je prva faza rekonstrukcije glavne zgrade Opšte bolnice u Leskovcu, u kojoj se menjaju prozori i krov, trebalo da bude završena do kraja 2019. godine, radovi i dalje traju. Kako kaže direktor ove ustanove Nebojša Dimitrijević, radovi kasne zbog dosta kišnih dana kojih je bilo u početku. Novi rok za završetak prve faze - sredina februara.

Loše vreme i kiša usporili su radove na rekonstrukciji glavne zgrade, ali Dimitrijević kaže da je sada dinamika dobra i da sa izvođam nema problema. bolnica leskovac radovi Prva faza gotova do 15. februara, foto: arhiva JV/ B. S.

U startu kad su počeli radovi bilo je 42 kišna dana. Pošto se skidao deo krova, kiša je mogla da ošteti opremu i aparate, zbog čega smo morali da stopiramo radove. Izvođačima su ti dani vraćeni, jer je bilo nemoguće raditi u tim uslovima - kaže Dimitrijević.

Firma koja je dobila posao, kako kaže, odlično radi, ostalo je srediti prednju stranu zgrade, a prva faza bi trebalo da bude završena do 15. februara.

Inače, prva faza košta 5 miliona evra, a izvođač radova je preduzeće Kej iz Valjeva.

Nakon ove, krenuće sređivanje unutrašnjosti Bolnice, a paralelno sa radovima nabavljaće se i potrebna oprema. bolnica leskovac radovi Radnici polako čiste nastao lom, foto: arhiva JV/ B. S.

Biće rekonstruisane sale, a radiće se jedna po jedna kako ne bi stao operativni blok. Dinamika radova je lepo napravljena, samo treba da počne - kaže on.

Planirano je da radovi budu završeni do 2021. godine, a ukupno će u rekonstrukciju, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, biti uloženo 15 miliona evra.

Pored novca za rekonstrukciju, još 6 miliona evra uložiće se u opremu, a biće nabavljena magnetna rezonanca, novi skener i zameniće se dotrajali aparati.

Inače, Opšta bolnica u Leskovcu ima 25 službi sa više od 500 kreveta i oko 1.300 zaposlenih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ranko

    10:08 // 30. 1. 2020.

    Koliko suradnici placeni dobro je i ovo sto je uradjeno. Da im daju plate kao u Nemackoj ne bi kasnili ni dan.

  • Шишач снс-ОВАЦА

    08:27 // 30. 1. 2020.

    Нико није крив што је ветар (киша) крив(а)!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: