Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 17. 8. 2015.

"Kazniti policajaca koji je udario Blagojevića"

Predrag-Blagojevic-2009-2014-Nis Stručna javnost jedinstvena u osudi; foto: mc.rs

Novinarska udruženja, Poverenik, ali i deo građanske i političke javnosti osudili su napad na urednika "Južnih vesti" Predraga Blagojevića koga je pre dva dana na “Nišvilu” udario policajac prilikom legitimisanja i privođenja, tražeći da se policajac procesuira.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Mare

    16:31 // 17. 8. 2015.

    Treba svi da daju podrsku koji su iole svesni situacije da je ovo bio udar na nezavisno novinarstvo a ne samo na Blagojevica.

    • zaustavi te saobraćajac

      18:01 // 17. 8. 2015.

      ničim izazvan i na pitanje da li si načinio prekršaj odgovori "Sad će vidimo". Navikli smo na takva šikaniranja, ali da ti na Nišvilu policajac,ničim izazvan,traži ličnu kartu,to je već previše. Da li je Blagojević izazvao tuču, dilovao drogu pa je policajac imao razloga da mu prilazi i traži ličnu kartu? Ne verujem. Policija mora da nauči da nije njen posao da nas maltretira, za to je ne plaćamo.

    • kada policajc

      18:14 // 17. 8. 2015.

      ima petlju da javnoj ličnosti, novinaru, deli ćuške i privodi je, a koliko sam shvatila nije učestvovao ni u kakvoj tuči, šta li će tek onda, da bi razbio monotoniju, uraditi našoj deci? Nakon ovoga samo možemo konstatovati da su naša deca nebezbedna upravo zbog toga što ne znamo na kakvog policajca mogu da nalete.

    • ovo je udar na Nišvil,

      18:20 // 17. 8. 2015.

      malo je što ministarsvo kulture ne ulaže ni delić novca koji ulaže u BG festivale, nego se na to nadovezuju direktorka Zavoda za zaštitu spomenika i policajac koji legitimiše. Volela bih da mi načelnik policije odgovori u kom pravilniku koji član i koji stav nalaže da policijac posetioce bilo kog festivala legitimiše ukoliko ne izazivaju nered.

    • Nebojsa

      02:43 // 18. 8. 2015.

      Prvo koliko je stvarno nezavisno novinarstvo kod nas, drugo sve ovo je proisteklo iz toga sto doticnog mrzi da nosi licnu kartu sa sobom, on je povlascen sto je novinar, ne mora da je nosi? A nije mu prvi put... Inace treba kazniti policajca ako je stvarno bilo bilo kakvog fizickog nasrtanja, to neosporivo.

    • Nebojsa

      02:49 // 18. 8. 2015.

      I drugo molio bi gospodju/icu da ne pametuje sa pravilnicima i clanovima zakona zato sto policajac ima ovlascenje da legitimise bilo koje lice u bilo kom trenutku na bilo kojoj javnoj povrsini/skupu bez obizra da li to lice izaziva nered, ili samo deluje sumnjivo,a to isto lice je po zakonu duzno da nosi licnu kartu sa sobom.
      Opet napominjem treba se kazniti policajac ukoliko se dokaze da je kriv.

  • Branislav Petrovic

    20:55 // 17. 8. 2015.

    Nista novo.Policija je slika i prilika sredine u kojoj zivimo.Mislim da bi trebalo da stanem sa pisanjem jer se bojim da ne preteram i da i mene ili moje najblize neko ne cacne onako slucajno.
    Podrska Blagojevicu.

  • Goran

    20:06 // 17. 8. 2015.

    Policijska država! Policajac treba da dobije otkaz, da ovo bude opomena za sve, a gospodinu Blagojeviću za nanetu bol treba da plati.

    • SASA DJORDJEVIC

      23:45 // 17. 8. 2015.

      Bas si mi ti neka mudrica, kao da si bio tamo sve video i sve znas

  • ***

    16:44 // 17. 8. 2015.

    Ima li policajac ime i prezime?

  • Ђорђе Марковић

    18:10 // 17. 8. 2015.

    Ako je priveden, treba da bude i kaznjen zbog toga novcano, ali naravno i policajci da se najstroze sankcionisu ako je stvarno doslo do prebijanja. Sto je on povlascen da ne mora da nosi neki ID sa sobom? Pogotovo sto radi takav drustveno odgovoran posao.

  • jof

    16:57 // 17. 8. 2015.

    kazniti i one koji ne nose licnu kartu sa sobom.I Andrej je nije pokazao,ali on ima brata,a ti,Pedjo?

  • Milance

    21:27 // 17. 8. 2015.

    Bilo bi bolje za ovu državu i za naš grad kada bi se gopsodin Blagojević izborio kao građanin, a ne kao novinar. Na kraju bi policajci shvatili da nesmeju nikoga da maltretiraju, bez obzira na posao kojim se bave...
    Bitno je da se o ovakvim stvarima priča, da se diže prašina, i na kraju nešto promeni.
    Ovo jeste Srbija, ali to ne znači da nikad nema pravde.
    Država je onakva kakvom je mi činimo...

  • sramota za Niš

    11:16 // 18. 8. 2015.

    Prebijen NARODNI poslanik Blagoje Bradic, udaren NOVINAR Predrag Blagojevic....sta je sledece??? Jos uvek se " ne zna " napadac na narodnog poslanika a videcemo da li ce da se procesuira policajac....SRAMOTA ZA NIŠ

    • CVETKO prvi

      13:25 // 18. 8. 2015.

      @sramota za Niš :
      Sve će se razjasniti ... za 2-3 godine !

  • Dragana

    18:10 // 17. 8. 2015.

    Gospodine Blagojeviću, Vi bar imate ovaj portal koji je objavio nasilje nad vama od strane policajca i koji će možda čak biti i kažnjen zbog toga. Šta mi, obični građani da kažemo koji su nešto slično doživeli, možda čak se i izborili da dokažu policijske greške ali koji svojim proverenim metodama sve to uspešno zataškaju

  • Gradjanin

    23:21 // 17. 8. 2015.

    Ufurane krimose u dzipovima, ludake sa nozevima i manijake sa otvorenim rajsferslusima na svakom cosku NIKO NE LEGIMIMISE!!!! Ali problem su edukovani mladi ljudi!

  • Pozitivna Srbija

    23:32 // 17. 8. 2015.

    Najoštrije osuđujemo privođenje urednika Južnih vesti od strane policije u Nišu dok je bio na novinarskom zadatku. Na ovaj način novinaru je uskraćeno pravo na rad i onemogućeno izvršavanje radnog zadatka od javnog značaja.

    • Nebojsa

      04:15 // 21. 8. 2015.

      Vi pametnjakovici ne trebate da osudjujete policiju sto radi svoj posao i privodi ljude koji ne nose dokumenta sa sobom, vec postupke policije zbog brutalnosti.
      Inace on je sam sebi uskratio pravo na rad sto je uopste kretao negde bez dokumenata...

  • drgan

    07:10 // 18. 8. 2015.

    Kako mu nisi zapamtio br znacke i javno obelodanio da bi njegove kolege znale o kome se radi ovako je neki tamo polocajac. Ljudi zapamtite br znacke kada dozivite tako nesto. Ja sam takvu stvar doziveo ali znajte da se oni za svoje nestasluke pokrivaju i tako ds na kraju ili ste vi krivi ili nista.

    • nece da kazu

      09:03 // 18. 8. 2015.

      Postoji i zapisnik o privodjenju i tacno se zna koji policajac je bio.Isto,postoji i raspored ko je radio u to vreme i na kojoj lokaciji.

  • milos

    14:32 // 18. 8. 2015.

    I sta sad cela srbije da se digne zbog novinara a kad maltreriraju "obicne" gradjane tad nista???

  • Срђан Веселиновић

    22:44 // 17. 8. 2015.

    Треба разумети човека, неколико сати је трпео тортуру слушајући џез.
    Кад си под стресом ниси свој.

  • COA

    09:19 // 18. 8. 2015.

    Mozda je i "osmisljena" akcija...Pa da vidimo sada ko se gde parkirao...:)

  • paja

    07:56 // 18. 8. 2015.

    Nas nesme da bije niko osim nase policije :(

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: