Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:16, 25. 6. 2018.

| Društvo

Kej do Medoševca skoro završen, kraj radova “stopira” jedna parcela

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
kej-medosevac-foto-sj
Prema projektu kej će biti travnat; foto: S. J.

Iako je kao rok za završetak uređenja keja od Železničkog do mosta u Medoševcu bio najavljen za novembar 2017. godine, radovi još nisu kompletirani. Kako kažu u Vodoprivrednom centru “Morava”, rok je “probijen” zbog zaostalih bombi, izmene projekta i zaštite Medoševačkog mosta, a radovi sada “stoje” zbog sporne parcele.

Prema rečima Dragane Simić, rukovodioca VPC “Morava” koja je ispostava Srbijevode u Nišu, radovi na keju ka Medoševcu su “skoro u potpunosti završeni”. Objašnjava da je preostalo samo da se zasadi trava na delu nasipa na desnoj obali i da se očisti gradilište.

Da bi se cela “priča” zaokružila trenutno onemogućava spor oko jedne parcele.

Propustom prilikom izdavanja odobrenja za izgradnju nije oobuhvaćena jedna parcela i na tom delu regulacija nije završena. Grad Niš i Javno preduzeće su angažovani na rešavanju ovog pitanja i nakon rešenja, radovi će biti okončani - kaže Simićeva.

kej-medosevac2-foto-sj Zbog jedne parcele, radovi stoje; foto: S. J. Kako nezvanično saznajemo, vlasnik parcele je tužio izvođača radova, a u pitanju oko 100 metara. Dok je tužba u toku, radovi stoje.

Kakvi su problemi iskrsli sa ovom parcelom, kako Grad Niš rešava to pitanje i kada se očekuje da se radovi nastave, novinarka je pokušala sa sazna u nadležnim gradskim sekretarijatima. Međutim, na mejl sa pitanjima još nije stigao odgovor od Sekretarijata za imovinu i Sekretarijata za investicije.


Dodatni radovi zbog bombi i mosta

Rokovi su produženi i zbog dodatnih radova koji nisu u startu bili predviđeni.

U toku izvođenja radova više puta je dolazilo do prekida radova jer su prilikom iskopavanja pronađene eksplozivne naprave, odnosno bombe zaostale iz ranijih ratova i sprovođena je procedura za njihovo obezbeđenje i detonaciju. Na uzvodnoj deonici pronađeni su ostaci stare regulacije, a htelo se da se ova regulacija zadrži koliko god je to moguće pa je u tom smislu urađena izmena projekta - objašnjava rukovodilac VPC “Morava”.

most Produžen rok i zbog radova na mostu; foto: S. J. Simovićeva objašnjava da je rok “probijen” i jer se radila dodatna zaštita Medoševačkog mosta.

Utvrđeno je da su stubovi mosta fundirani isuviše plitko i da bi ukoliko radovi budu izvedeni po projektu most mogao biti ugrožen. Naručena je stručna ekspertiza i prema njoj izvedena kompletna zaštita Medoševačkog mosta. Iz navednih razloga došlo je do produženja roka izvođenja radova - kaže Simovićeva.

Rukovodilac niške ispostave “Srbijevode”, koja je vodila projekat vredan oko 400 miliona dinara, kaže da je urađena regulacija korita u dužini od oko 2,5 km.

Grad Niš je umesto deponije dobio uređeni kej, a okolno zemljište je sada zaštićeno od poplava - ističe ona.

Podsetimo, radovi na keju ka Medoševcu počeli su 2016. godine i prvobitno je najavljeno da će biti završeni do kraja avgusta 2017. godine. Potom je rok pomeren za novembar 2017, a tada je obrazloženje bilo da se produžava vreme zbog problema sa gasovodom i izmeštanjem dalekovoda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa

    14:56 // 25. 6. 2018.

    Bilo bi lepo nekad krenuti sa sredivanjem keja od RODA centra ka vrežinskom bazenu, taj deo je izuzetno miran i lep za šetnju, a ima par letnjikovaca i mislim dve teretane na otvorenom već napravljene, a uskoro će tu biti i hram svetog Vasilija Ostroskog. Sve u svemu izuzetno lep potez za provodjenje vremena u prirodi.

    • dortmund

      07:45 // 26. 6. 2018.

      A bilo bi jos lepse kad bi na tom keju asfaltirali gornji deo nasipa i voznja biiciklom od Medosevca do Gabrovacke reke pa nastavak bike stazom do Niske banje bio pun poogodak. Kako bre nemaju sluha za nas rekreativce koji iznosimo ovakve korisne ideje ? Para ima siguran sam , ali da li ima volje i viizije sa ovako necim , tesko :( A puna su im politicka usta reci o zdravom zivotu stanovnist

  • Dragoljub Vacić

    14:56 // 25. 6. 2018.

    Eto dokaza (ko)i kome se sve daje da projektuje infrastrukturu,pa zar su toliko glupi da ne predvide elementarne stvari,ej most nije ušo u projekat,alo bre inžinjeri do mojega,gde živite????!!!

    • Dusan

      07:37 // 26. 6. 2018.

      Dali zaista verujes da se inzenjeri pitaju za nesto u ovoj zemlji rialiti programa? Pa odluku je doneo neko napredniji od inzenjera.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: