Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:17, 2. 8. 2016.

| Društvo

Kej ka Medoševcu do kraja naredne godine

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Kej-Medosevac-JV
Očišćeno šipražje i smeće; foto: JV

Prema najavama gradske vlasti, za nešto manje do godinu i po dana Nišlije će moći da džogiraju, šetaju i uživaju pored reke i nizvodno od centra Grada, na uređenom keju dugom kilometar i po koji se gradi od Železničkog mosta do Medoševca.

Na ovaj način će Niš, kako ističu u lokalnoj samoupravi, biti i zaštićen od poplava.

Nišava će na svom toku kroz Niš, prema rečima stručnjaka, biti potpuno ukroćena, jer su preduzeti veoma zahtevni i obimni radovi na uređenju korita reke u dužini od dva kilometra - piše na gradskom sajtu.

Kej-Medosevac-2-JV Željno iščekuju šetalište; foto: JVI meštani Medoševca zadovoljni su što je zemljište u blizini mosta u ovom naselju potpuno očišćeno šipražja i smeća koje je tu bacano godinama.

Konačno će sve biti uređeno i pokošeno, a ovuda ćemo mnogo brže moći do centra, i to uživajući pored Nišave - kaže Aleksandra Nikolić iz Medoševca.  

Ceo posao košta preko 300 miliona dinara, radove izvode "Srbijavode", a završetak se, kako je rečeno kada su radove obišli gradonačelnik Darko Bulatović i predsednici opština Crveni Krst i Palilula, očekuje za 16 meseci.

Podsetimo, novac je obezbeđen kreditom podignutim od Svetske banke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dijasporac

    02:00 // 3. 8. 2016.

    Lepa vest! Konacno da se sredi i taj deo grada koji je bio zapusten i pravo ruglo a na samo kilometar od centra grada. Sada treba izmestiti i neke objekte kojima nije mesto u naseljenoj zoni, kao sto su klanica iza starog Vulkana, OTC (buvljak), skladiste farbi i ostalih zapaljivih hemikalija u Zvecanskoj ulici itd.

  • pantelejac

    01:02 // 3. 8. 2016.

    OK je da se taj deo ka medosevcu zastiti i ojaca u prvoj fazi zbog eventualnih poplava, ali sto se samog grada tice mnogo je bolje bilo da urede i jednu i drugu stranu do disa ili merkatora, ogroman broj ljudi iz tog dela silazi na reku a cak ni trava nije propisno pokosena.

  • Petar

    15:33 // 2. 8. 2016.

    Napokon! Zapoceta prica jos krajem 2011 i obezbedjen novac od Svetske banke. 4 godine pod Perisketom nista.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: