Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 10. 7. 2015.

| Društvo

Kej pun ljudi, a toalet u kvaru

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
kej
Uz nišavski kej uveče prođe reka ljudi; foto: Vanja Keser

Hiljade ljudi koji svake večeri borave na nišavskom keju, već nedelju dana ne mogu zbog kvara da koriste javni toalet ispod Tvrđavskog mosta. Nadležni kažu da će WC profunkcionisati od utorka.

kej-wc Toaleti ne rade zbog kvara na kanalizaciji; foto: Vanja KeserMnoge Nišlije su se neprijatno iznenadile kada su videle zatvorena vrata toaleta, mada ima i onih koji već neko vreme “ne računaju” na ovaj WC i radije se “olakšaju” iza žbuna ili na nekom drugom skrivenom mestu. 

Naime, u toaletu na keju radilo je tek nekoliko kabina, nije bilo sapuna i bio je prilično ruiniran. Otud i ne čudi što je pre nedelju dana došlo do većeg kvara i njegovog zatvaranja.

Javni toalet ispod Tvrđavskog mosta sagrađen je pre 50 godina. Usled sleganja tla i potresa, kanalizacione cevi su se pomerile i ne funkcionišu kvalitetno. Dat je nalog “Nišstanu” da popravi kvar zbog čega je toalet zatvoren - objašnjavaju u Direkciji za izgradnju grada.

wc-radovi Radovi uveliko traju; foto: Direkcija za izgradnju grada

Kako najavljuje pomoćnik direktora JP “Nišstan” Dragana Petković, radnici ovog preduzeća uveliko rade na popravci, a procena je da će sve biti završeno u ponedeljak.

Ona napominje da se očekuje da će toalet biti funkcionalan, odnosno otvoren, od narednog utorka.  Kaže da će možda ostati da se "urade još neke sitne popravke, ali to neće uticati na korišćenje toaleta".

U Direkciji objašnjavaju da će ovim radovima toalet biti delimično rekontruisan, pre svega kada je reč o kanalizacionim i vodovodnim cevima.

Inače, tokom letnjih večeri, posebno vikendom, mladi su „načičkani“ na klupama, stepenicama, samom keju i zidu u dužini većoj od pola kilometra, sve od Mosta mladosti, preko „amfija“ do „Nadežde“.

kej-ljudi2 foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • coa

    11:34 // 11. 7. 2015.

    Divno...kej je konacno ziv...trebalo bi povesti racuna o djubretu kojeg u jutarnjim casovima ima na tone....i naravno o alkoholu i maloletnicima..

  • ivan ivanovic

    09:36 // 11. 7. 2015.

    Sramota ljudi, taj toalet izgleda jezivije od onih bugarskih prema staroj zagori iz 90-tih god. U kombinaciji sa splavom i hektolitrima mokrace ispod mosta...Klintone, klintone

  • Tender

    08:44 // 11. 7. 2015.

    I kao po obicaju izacice neko iz gradske vlasti i reci: "eto, nakon 30 godina mi smo rekonstruisali javni toalet, samo ta investicija kostala je grad 5.000.000 dinara". Jad i beda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: