Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 17. 12. 2021.

| Društvo

Kiosci premešteni sa šetališta u Nišu, raspravljalo se o njima i u Skupštini

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1639736784850
Pešaci opet zaobilaze trafiku; foto: T. T.

Samo nekoliko dana nakon što su kiosci postavljeni nasred šetališta u centru Niša i na pešačkoj stazi u Bulevarskom parku, oni su pomereni na nove lokacije, nekoliko metara dalje od prvobitnog mesta. O trafikama se raspravljalo i u skupštinskoj sali Grada Niša, gde je gradonačelnica najavila izmeštanje i istakla da su lokacije bile samo privremene.

Kiosk koji se nalazio na delu pešačke staze u Bulevarskom parku, sada je prebačen preko puta, dok je onaj u Obrenovićevoj ulici sa sredine šetališta pomeren na trotoar bočno od prvobitne lokacije.

Ove lokacije izazvale su burne reakcije građana, a o njima se diskutovalo i na jučerašnjem zasedanju niškog parlamenta. Nakon sednice skupštine, juče popodne, trafike su premeštene. 1639736751837 Trafika u Bulevarskom parku prebačena preko puta; foto: T. T.

Lider Ruske stranke Milan Krstić pokrenuo je raspravu o postavljanju trafika uz opasku da “to ni na šta ne liči”.

Ne znam ko to postavlja, zašto se to tako radi. Zašto je to tako, čemu to služi? Ružno je ljudi, zaista ružno. Ne znam ako se to vama sviđa, o ukusima ne treba diskutovati, ali sad onolika trafika na početku i u parku, dajte malo da vodimo brigu i o tome - rekao je Ristić.

Gradonačelnica Niša odmah je odgovorila i Krstiću i sugrađanima koji su isto pitanje postavljali ovih dana. Kako je rekla, obe trafike su postavljene samo privremeno, a trajne lokacije su im blizu, ali nikako na sredini Obrenovićeve i na pešačkoj, odnosno budućoj biciklističkoj stazi u parku.

Zato što su donete noću, zato što su u velikom, odnosno u gabaritu, dok ne izađu naši ljudi iz Zavoda. Postoje tačne lokacije, danas su već bili na terenu narednih dana će biti uklonjene. Dakle samo su tu privremeno nemojte da se plašite - poručila je Sotirovski.

Nije se čekao koji dan, jer su još juče trafike pomerene, pa ostaje pitanje da li su ovo sada trajne lokacije.

Podsetimo, prvo je postavljen kiosk u Bulevarskom parku i to noću, dok je Obrenovićeva početkom ove nedelje dobila još jedan kiosk, a oba su izazvala negativne reakcije kod građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Todorovic

    19:09 // 18. 12. 2021.

    Strašno je šta se radi . Postavili su kiosk tačno ispred mog lokala . Na pitanje imaju li resenje ili lokacijsku dozvolu rekli su da njima ne treba nikakva dozvola. Uprkos protivljenju silom su viljuškarom prebacili kiosk iz Obrenoviceve ulice na Trgu Pavla Stojakovića . Kiosk su postavili tačno na čvor toplovoda sto Nebi trebalo da je u redu. Pre nekoliko godina bas tu je bio kvar . Moć može sve

  • Laki

    09:46 // 18. 12. 2021.

    Centrosinergija siri poso, ok uredu Bg. firma i postoji odavno ali nije uredu da ovi nasi na njihov mig oka postavljaju gde hoce.

  • Mirko

    07:42 // 18. 12. 2021.

    Zato uklanjaju I Cvetnu pijacu. Da nasilnici iz njihovih redova (SNS) zauzmu lokaciju kod tvrdjave.... VIDECETE ŠTA CE DA URADE tu... A BRZA HRANA na travnatoj povrsini u PARKU KOD CVETNE?..to ruglo znači može da ostane tu?..ne zaklanja tvrdjavu?
    Trafike su uklanjane prethodnih godina sa ćoškova I trotoara, a sad ovi inzenjeri nazadnjaci trpaju li trpaju. PA BRAVO PREVARANTI, BRAVO,dobri oni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: