Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 22. 12. 2021.

| Društvo

Kiosk koji je pomeren sa šetališta sada zaklonio lokal i "isterao" zakupce

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
2
Kiosk potpuno zaklonio lokal; Foto: privatna arhiva

Trafika "Moj kiosk" iz Obrenovićeve ulice prebačena na Trg Pavla Stojkovića ispred objekta brze hrane. Vlasnik lokala kaže da će ostati bez posla i zakupaca jer ih sada kupci i ne vide. Građani su i ranije reagovali na postavljanje kioska, naročito u pešačkoj zoni, ali je Grad propisima omogućio da mogu da ih postave gde god za to ima mesta.

1 Pre postavljanja; Foto: privatna arhivaDok čeka reakciju nadležnih, vlasnik lokala Nemanja Arsić ispraća zakupce kojima je lokal izdao nekoliko meseci unapred. Nakon što su su se građani pobunili na društvenim mrežama kiosk je sa centalnog šetališta preko noći prebačen prvo pored apoteke u blizini, a zatim opet tokom noći ispred njegovog lokala.

Postavili su mi trafiku bukvalno na tri metra od mene, noću su došli oko 23 sata. U suštini skroz su mi zatvorili ceo lokal. Ljudi neće više da sede u lokalu - objašnjava Arsić.

3 Traže pomoć nadležnih; Foto: privatna arhivaMolbu da kiosk pomere uputio je gradonačelnici Niša i zvanično i preko fejsbuka, zajedno sa vlasnicima susednih objekata. Ni zvaničnog ni nezvaničnog odgovora nema, samo posredna saznanja da trafika tu „mora da ostane“.

Potpisali su svi lokali do mene i predsednik kućnog Saveta iz zgrade gde se nalaze. Videću i sa advokatom, oni to neće da sklone – kaže Arsić.

Podsetimo, samo nekoliko dana nakon što su kioske postavili nasred šetališta u centru Niša i na pešačkoj stazi u Bulevarskom parku, pomerili su ih na nove lokacije, nekoliko metara dalje od prvobitnog mesta. O trafikama se raspravljalo i u skupštinskoj sali Grada Niša, gde je gradonačelnica najavila izmeštanje i istakla da su lokacije bile samo privremene.

Prvo je postavljen kiosk u Bulevarskom parku i to noću, a zatim je je Obrenovićeva dobila jedan, a oba su izazvala negativne reakcije kod građana.

Prema planu lokacija za kioske na površinama javne namene na teritoriji Grada Niša koji je na ovom linku, ispostavlja se da je ovakve objekte moguće postaviti gde god ima mesta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Драгиша Поповић

    22:33 // 24. 12. 2021.

    Молим "Južne vesti" да користе ћирилицу као аутентично писмо.

  • Molba

    21:19 // 23. 12. 2021.

    Molim Južne vesti da istraže čije trafike-ćevabdžinice sa dimnjakom se trenutno postavljaju po Bulevaru Nemanjića! Jedna u parku Svetog Save, a druga kod Lepe Brene na stanici! napreDNO

  • Kijanu Rivs

    12:29 // 23. 12. 2021.

    Svima smeta jedan obican kiosk. A Maxbet, Balkan bet, Admiral bet....?
    Nista. Vise ih ima po gradu nego trafike.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: