Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 22. 8. 2019.

| Društvo

Kiosk na trotoaru kod Čaira frapirao građane, iz Opštine kažu sve legalno

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Kisok Čair
Kiosk na trotoaru zasmetao nekim građanima; Foto: Vanja Keser

Sudeći po izgledu trafike koja je nedavno postavljena nasred trotoara u Ulici Vojvode Mišića, građani bi na ovom mestu uskoro mogli da kupuju hranu. Mnogi prolaznici i stanari obližnjih zgrada bili su šokirani kada su videli da je trafika-ćevabdžinica postavljena na stazi za pešake.

Kao nebulozno mesto da se postavi kiosk mnogi su opisivali ovu pojavu kod Čairskog parka, baš na raskrsnici sa Ulicom 9. brigade.

Trafika u kojoj će naizgled biti ćevabdžinica, stoji odmah iza parkinga, na delu trotoara tik uz drvo. Tek što je postavljena izazvala je reakcije građana, koji su se zapitali ima li nekakvog reda u ovom gradu. Kiosk Čair trotoar Iz Opštine Medijana kažu da je kiosk postavljen legalno; Foto: Vanja Keser

Nemam ništa protiv trafika ili ćevabdžinica, što ce tamo izgleda i biti, ali mi nije jasno kako je neko od nadležnih dozvolio da taj objekat bude baš tu. Deluje bez ikakvog reda. Ne priliči da na tom trotoaru bude tako nešto. Nema ukusa. Ispada kao da bilo gde može bilo šta da "nikne" i na šta onda liči grad - pita se Nišlijka koja živi u blizini novopostavljenog kioska.

Iz Gradske opštine Medijana kažu da je trafika postavljena potpuno legalno, odnosno da ima dozvolu. Rešenje je, kako navode, doneto na osnovu važećeg plana.

Lokacije su predviđene Planom razmeštaja manjih montažnih objekta koji je na predlog JP Zavod za urbanizam, usvojen na skupštini Grada Niša 2016. godine. Na osnovu donetog Plana i Odluke o izmeni odluke o postavljanju manjih montaznih objekata na javnim povrsinama Grada Nisa, iz iste godine – navode iz Medijane.

Dodaju i da je na toj lokaciji bilo zahteva za postavljanje čak dva kioska, ali da je jedan prošao i da je postavljen po važećoj Odluci, Planu razmeštaja i dobijenim Urbanističko-tehničkim uslovima.

Za navedeni kiosk, od strane JP Zavod za urbanizam su izdati Urbanističko tehnički uslovi stranci, za lokakciju 272, dok je zahtev za lokaciju 271 odbijen zbog nemogućnosti postavljanja dva kioska - dodaju iz Medijane.

Napominju i da su sve opštine raspisale licitacije za zauzeće lokacija još 2017. godine, kao i da je, prema planu, na Medijani ukupno 183 površina na kojima mogu da se postave kiosci.

Podsetimo, sličnu reakciju je krajem preprošle godine izazvalo postavljanje kioska na stazi za slepe kod Medicinskog fakulteta i na zelenoj površini na Trgu kralja Aleksandra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mike

    03:54 // 11. 12. 2019.

    Opsti javasluk opstine medijane na celu sa nacelnikom..Sramota...i ne samo to...Daju dozvole za sicu...i nelegalne objekte...A posle vas isto deru da ih uklonite.....Dici ce vam kraj....Dabogda vam deca pojela te pare sto ste uzeli...

  • Djoka iz NY

    15:30 // 24. 8. 2019.

    Kako to da je zahtev 272 prihvaćen a zahtev 271 odbijen jer ne mogu dva kioska kad je zahtev 271 očigledno predat pre zahteva 272? :)

  • Marko

    23:14 // 23. 8. 2019.

    Samo ovde u komentarima se javilo mnogo ljudi kojima ovo ruglo smeta, to je dovoljno da se ukapira da je ovo nelegalno delo. Ne moze da bude po zakonu, na trotoaru je smeta pesacima, nebezbedno po saobracaj jer zaklanja vidljivost problematicne raskrsnice, dimnjak je u krosnji drveta, opasnost od pozara, ekoloski neispravno, direktno zagadjuje vazduh okolnim stambenim zgradama...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: