Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 27. 8. 2013.

| Društvo

Klime i rampe nisu uslovi za gradske prevoznike

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
autobus

Na tenderu za nove gradske prevoznike u Nišu, koji će biti raspisan do kraja godine, klime i rampe za osobe sa invaliditetom neće biti neophodni uslovi. Novi prevoznici mogu se očekivati marta.

Prema rečima direktora Direkcije za javni gradski prevoz Milljana Jovanovića, prevoznici će za klimu i rampu dobijati bodove, ali ovi uslovi neće biti na spisku neophodnih koje će novi prevoznici morati da ispune.

- Imaćemo “spisak želja” gde ćemo tražiti da autobusi budu što noviji, da imaju klime i rampe, ali mi to možemo samo da bodujemo. To neće biti eliminacioni faktor i nije realno očekivati da se pojave svi novi i klimatizovani autobusi jer to nije slučaj nigde u Evropi - kaže Jovanović.

Bodovaće se, kaže Jovanović, izgled autobusa, ali i struktura vozača, iskustvo u delatnosti i tehnička opremljenost preduzeća, a težiće se i tome da deo autobusa ide na gas kako bi se smanjila emisija štetnih isparenja, pa će na osnovu ukupnog zbira bodova biti odabrani novi prevoznici.

Tender za nove gradske prevoznike još nije raspisan iako postojeći ugovori sa gradskim prevoznicima ističu 31. avgusta,  pa će zato oni biti produženi do odabira novih prevoznika.

Jovanović kaže da se sa pripremom tendera krenulo na vreme, ali je zbog novog zakona o javnim nabavkama procedura izuzetno složena.

- Najrealnije je očekivati da će tender biti raspisan do januara sledeće godine, a da će se novi prevoznici pojaviti marta - kaže Jovanović.

Ugovori sa trenutnim prevoznicima biće, kako je najavljeno, zvanično produženi u četvrtak, i to do sprovođenja tendera, a najduže do godinu dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Borko

    08:20 // 29. 8. 2013.

    @Pavle Andjelkovic
    Da li se sećaš da je Niš-ekspres još 2006. godine podigao cenu karte na 50 dinara, koliko bi koštala karta danas,da Smiljko Kostič nije uveo privatnike i ukinuo monopol N-Ekspresa?

  • Milivoj

    19:08 // 28. 8. 2013.

    Ma nije nego Miljane Jovanovicu! Najbolje da sada prekorimo Curdica zato sto je ubacio klimu u autobuse pa da se svi vozimo kontejnerima Nis-ekspresa kod kojih ni vrata ne rade...

  • OLIVERA KOV

    11:38 // 28. 8. 2013.

    Ko ne putuje autobusima NIS EKSPRESA a posebno na liniji do N.Banje ne moze ni da zamisli na sta to lici.Blago receno UZAS.Kostantno kasnjenje polazaka, mali broj polazaka ,prljavstina .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: