Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 22. 2. 2023.

| Društvo

Klinički centar u Nišu konačno bi mogao da dobije Nišlije u Upravnom odboru

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
klinicki centar
Stručni savet sastao se ovog meseca dva puta kako bi posle dve godine izabrali kandidate; foto: Vanja Keser

Nakon dve godine koliko se čeka da Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra Niš dobije i lekare s juga, Stručni savet usaglasio je novi predlog i za članove su kandidovani Vesna Nikolov i Milan Lazarević. Kandidaturu je povukao pomoćnik direktora UKC-a Vladan Ćosić. Predlog o imenovanju Dragana Milića koji već dve godine stoji u Ministarstvu zdravlja, povučen je, potvrđuje Milić, jer je, kako navodi, direktor Perišić pročitao odgovor Agencije za sprečavanje korupcije u kojem piše da bi Milić bio u sukobu interesa zbog kumstva sa Perišićem.

milan lazarevic Na predlog Dragana Milića, Milan Lazarević izabran za kandidata: foto: T. R. Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu već dve godine ima tri od pet članova, a Stručni savet, koji predlaže preostala dva člana, sastao se ovog meseca dva puta kako bi izabrali predstavnike iz redova zaposlenih. Prema rečima člana Stručnog saveta i direktora niške Kardiohirurgije Dragana Milića, na sednici početkom meseca, povučen je predlog koji dve godine stoji u Ministarstvu zdravlja u kome su predloženi kanditati upravo on i doktor Milan Lazarević.

Na toj prvoj sednici direktor Kliničkog centra Zoran Perišić je pročitao odgovor Agencije za sprečavanje korupcije na njegovo pitanje da li ja mogu da budem unutrašnji član Upravnog odbora kao njegov venčani kum. Na osnovu tog odgovora Perišić je povukao oba predloga. Ja sam rekao, naravno, da prihvatam odluku jer sam čovek koji poštuje zakon, ali sam hteo da vidim kako je pitanje formulisano da sutra opet ne bih pravio neke greške, kao i kakav je odgovor. Međutim, mi to pitanje koje je on postavio i odgovor Agencije nismo dobili na uvid, čak ni ja koji sam direktno involviran u ovo - kaže Milić.

vesna nikolov Direktorka Klinike za neurohirurgiju Vesna Nikolov; foto: T. R. Na istoj sednici članovi Stručnog saveta predložili su i izglasali direktorku Klinike za neurohirurgiju Vesnu Nikolov i pomoćnika direktora niškog Kliničkog centra Vladana Ćosića za članove Upravnog odbora, dok predlog Dragana Milića da jedan član bude Milan Lazarević nije imao dovoljno glasova da bude izabran za kandidata. Ubrzo nakon toga, prema rečima Milića, Vladan Ćosić podneo je ostavku na kandidaturu iz “ličnih razloga” pa je zakazana nova sednica, koja je održana u ponedeljak, 20. februara.

Ne znam šta se desilo ni na kom nivou, ali je Vladimir Ćosić povukao predlog. Rekao je da iz ličnih razloga ne želi da bude, da ima previše obaveza, kako god i kakvi god razlozi bili. Na novoj sednici sam ja opet predložio Milana Lazarevića i zanimljivo je da ovog puta ostali članovi nisu imali predloge. Svih sedmoro članova glasalo je za Milana Lazarevića i sad imamo predlog koji je legitiman i zvaničan - ističe Milić.

Podsetimo, Upravni odbor Kliničkog centra u Nišu nije u punom sastavu, a od potrebnih pet članova, ima samo tri i nijedan nije iz Niša. Predlog o imenovanju doktora Dragana Milića i Milana Lazarevića za članove Upravnog odbora poslat je Ministarstvu odakle ga nisu prosledili Vladi jer, kako su naveli, postoji mogućnost da su nastale promene.

Na pitanja novinara Južnih vesti o novom predlogu direktor Kliničkog centra Zoran Perišić nije odgovorio, kao ni Agencija za sprečavanje korupcije o potencijalnom sukobu interesa zbog koga je stari predlog povučen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Da mu nisam u kozi

    23:39 // 22. 2. 2023.

    Cemu se nada dr Perisic kad sad izgubi izbore i u nasoj stranci.
    Covek em nije omiljen medju clanove bilo koje stije.Grydjanima se zamerio.

    • Caki

      14:51 // 23. 2. 2023.

      Ne da se samo zamerio vec je postao omrazen njegovim bahatim ponasanjem.Umislio da je nedodirljiv,da su kombinacije cvrste.O aferama da se ne govori.

  • Kralj Milan

    20:59 // 22. 2. 2023.

    Ovo sa Milanom se sjajno resenje… vrhunski strucnjak, preposten i odgovoran… konacno neko dobro resenje na pomolu… videce se…

  • Miksa

    20:54 // 22. 2. 2023.

    Mala bara a puno krokodila. Nebitan KC u nebitnom gradu siromašne srpske provincije. Ništa nije slučajno, svako ima svog kandidata, neko da bi se opario, neko da bi slušao. Srbija nestaje sigurno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: