Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 8. 2. 2021.

Klinički centar u Nišu nije poneo ime doktora Laze, ali će se Urgentni centar zvati po njemu

klinicki centar Klinički centar neće, ali trebalo bi da se Urgentni centar zove po dr Lazi; foto: Vanja Keser

Nakon što je Vlada nedavno promenila naziv Kliničkog centra u Nišu i dodala mu prefiks Univerzitetski, porodica preminulog hirurga Miodraga Lazića bila je razočarana, jer nije uvažen predlog više hiljada građana da se ova ustanova zove po doktoru Lazi. Iako su se nadali da ta odluka nije konačna, ona jeste, ali direktor UKC Niš Zoran Perišić najavljuje da će Urgentni centar, gde je doktor Lazić godinama radio i bio na njegovom čelu, uskoro dobiti ime po ovom čuvenom ratnom hirurgu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Велики Респиратор

    16:10 // 8. 2. 2021.

    Немојте тако ,зна се ко је набављао респираторе,лично их отимао и допремао авионима,па вакцине...све по њему нека се назове...

  • ђура

    16:46 // 8. 2. 2021.

    Коректно .

  • Goran

    16:50 // 8. 2. 2021.

    Šta hoćete, da je bio član SNS integracije ispoštovali bi ga, ovako .... Do neke druge kampanje, do nekog drugog cirkusa.

    • Sova

      11:01 // 9. 2. 2021.

      Bilo je mnogo boljih i stručnijih doktora pa nemaju svoje ulice, nazive objekata i sl. Najgore je sto ovde i na fb stranici 99% ljudi koji nisu imali nikakav kontakt sa dr. traze da klinicki ponese njegovo ime. Da ste imali bilo kakvo iskustvo sa njim drugacije bi razmisljali. Zalosno je sto je umro tako mlad.

  • Jna

    21:04 // 8. 2. 2021.

    Nisam znao da Niš ima urgetni centar,

    • Ex faca

      10:52 // 9. 2. 2021.

      Zakaži pregled ili neko snimanje pa kad stigneš na red poseti

  • Iva

    21:12 // 8. 2. 2021.

    Preterali ste sa dr Lazom. Svaka čast dr Lazi za pomoć svojim zemljacima u Bosni tokom rata ali dr Laza je na Klinici bio samo jedan običan-solidan hirurg i nema nijednog razloga da Klinika i Klinički centar nosi njegovo ime. Ovo je istina jer sam sa dr Lazom dugo radio na Klinici. Postavio bi samo jedno pitanje: Šta je to novo u struci doneo dr Laza u Kliničkom centru? Ništa !!!

    • ZORAN

      22:02 // 8. 2. 2021.

      Šta je novo , da vam vam kažem da je evidentno da vam je doneo ljubomoru. To se vidi iz svakog vašeg slova. Sramota što sebe nazivate njegovim kolegom ....

    • DSt

      22:14 // 8. 2. 2021.

      Dr. laza bio jedan solidan hirurg !? Dali si ti pri cistoj svesti i zdravoj pameti LAZA je bio vrhunski hirurg imamo je hirurguju u malom prstu !

    • Milan

      23:19 // 8. 2. 2021.

      Pesicu ne ljubomorisi

    • Nikola

      23:50 // 8. 2. 2021.

      Slazem se sve samo mi nisu objavili komentar u sličnom tonu.

    • Miloš

      09:14 // 9. 2. 2021.

      U vreme kada je bio u godinama da napreduje akademski, da da svoj doprinos nauci on je otišao u rat. Sebe je doveo u njemu svojstven racionalan hendikep, kada je stavio čast ispred zadovoljenja sopstvenog ega velikog lekara. On je, ako ništa drugo, u ratu kupio iskustvo koje lekar u mirnodopskim uslovima ne može kupiti za 100 godina. Zato, svaka čast svakome ali najveća Dr Lazi.

    • TuRb●BOT

      14:42 // 10. 2. 2021.

      Sram da te bude !!!

    • Dr

      22:15 // 10. 2. 2021.

      A tvoje misljenje je kao bitno?!
      Ti bese onaj koji govori da covid19 ne postoji, da nas prskaju teskim metalima, ne nosis masku, svoju decu nisi vakcinisao ni obaveznim vakcinama, u salu ulazis bez opreme, ugrozavas i sebe i druge i imas obraza da govoris o tako velikom coveku koji je sebe dao za pacijente i ovu zemlju

  • Ja...

    09:31 // 9. 2. 2021.

    Moram da kažem da meni onaj mural jako "smeta". Lepo što postoji ali je na totalno pogrešnom mestu. Ne vidi se od žbunja i zelenila ali je bitno da se vidi alkohol. Treba ga prebaciti na neko drugo mesto. Negde gde će stvarno VIDETI I PODSEĆATU NAS. DA SE NE ZABORAVI!!!

  • Razbibriga

    18:46 // 9. 2. 2021.

    Legendarni Laza nije medju nama, ali sujeta i dalje vlada !

  • Objektivan

    09:52 // 10. 2. 2021.

    Da li (svaka) ustanova treba da dobija ime po svom zaposlenom koji je samo obavljao svoj placen posao i u tom procesu, na zalost, izgubio zivot?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: