Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 22. 5. 2014.

| Društvo

Klizište napreduje, na terenu ništa nije preduzeto

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
kliziste
Zemlja se podigla još više, foto: Ivan Vidanović

Tri kuće u niškom naselju Palilula su ugrožene klizištem koje je krenulo još pre nekoliko dana. Na terenu nema fizičkih radova, a u Štabu za vanredne situacije kažu da su izdati nalozi, ali ne žele da kažu i kakvi.

Zemlje je u podnožju brda, u Ulici Partizanskih kurira, svakim danom sve više. Ivan Vidanović, vlasnik jedne od kuća koje su ugrožene, kaže da je i potporni zid kuće na vrhu brda, u Ulici Vase Smajića, napukao.

Dodaje da je puno ekipa i inspekcija iz grada obišlo teren, ali da mu niko nije rekao kakvo je rešenje, niti je bilo šta preduzeto.

- Imam informaciju od juče popodne iz Opštine Palilula da je zvaničan odgovor Štaba za vanredne situacije da nemaju rešenje za moj problem. Ja ne mogu da gledam kako mi kuću zatrpava zemlja. Klizište napreduje...kuća na vrhu klizišta je potkopana - rekao je Vidanović.

Zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Žarko Ranković rekao je da on nije čovek iz struke i da je geolog dao rešenje za taj problem, kao i da je izdat nalog da se postupi po rešenju.

Novinar: Šta je napisao geolog?
Ranković: Ne mogu sada da Vam čitam, radim nešto drugo i ne znam gde mi je glava. Dođite ovde i dobićete u pisanoj formi.
Novinar: Razumem Vas, recite mi samo kakvo je konačno rešenje?
Ranković: Molim Vas, molim Vas...pišite šta hoćete, nemam vremena, ne znam gde mi je glava.

Nakon ovog razgovora Ranković je spustio slušalicu.

ranković Ranković ne zna šta će biti preduzeto, ali kaže da nije rušenje, arhivska fotografijaIpak, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije, i nakon dolaska novinara, nije mogao da da rešenje geologa.

- Ne mogu da Vam dam. Evo pogledajte. Geolog je izašao na teren...vlasniku kuće u Ulici Vase Smajića 30 (kuća na brdu prim.aut.) dat je nalog i on treba da postupi po nalogu - rekao je Ranković stojeći u prijemnoj sobi i pokazujući rešenje geologa.

Međutim, on nije mogao da kaže šta je tačno naloženo, jer je to, kako je rekao, stvar struke. Naglasio je da nije rušenje.

- Ne mogu da Vam kažem, piše u nalogu. Nije rušenje, zemlja je još mokra i ništa ne sme da se dira - rekao je Ranković i otišao u drugu kancelariju.

kliziste34 Zenlja sve bliže kućama, foto: Ivan VidanovićPodsetimo, na poslednjoj sednici Gradskog veća je upravo Ranković pročitao izveštaje komisija i rekao da će jedan od dva objekta u Ulici Vase Smajića najverovatnije biti srušen, a stanari privremeno iseljeni.

Klizište u ovom delu Palilule pojavilo se u petak, 16. maja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NATAŠA

    09:39 // 24. 5. 2014.

    Da su ovi ljudi zvali inspekcije i tražili dozvole za gradnju pre nego što su sagradili onolike kuće na terenu koji je nestabilan, ne bi sada o ovome brinuli. Sve se radili naopako i na svoju ruku...

  • ivan vidanovic

    14:09 // 23. 5. 2014.

    Stvar je pokrenuta sa mrtve tacke. Nazalost mislim da je ovaj clanak bio inicijalna kapisla. Zelim da zahvalim presdniku Dzunicu, koji se licno zalozio za resenje problema.

  • Hercegovac

    08:45 // 23. 5. 2014.

    Ne daj se BEBO !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: