Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:00, 13. 4. 2023.

| Društvo

"Kluboslavija" i andaluzijski bluz trio ovog vikenda u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Atmosfera u AKC FUZZ_ privatna arhiva_ Aleksandar Mijalkovic
Mešavina različitih žanrova u petak i subotu u "AKC Fuzz"-u; foto: Aleksandar Mijalković

Različitim muzičkim žanrovima od šlagera do etna i diska, Marko Milošević poznatiji kao MKDSL predstaviće niškoj publici svoj projekat Kluboslaviju u petak, 14. aprila u 21 sat u AKC Fuzz-u, dok će narednog dana, u subotu 15. aprila, Nišlije imati prilike da čuju andaluzijski bluz trio Guadalupe Plata, čija će predgrupa biti Two Stroke Engine, bluz bend iz Knjaževca.

Kluboslaviju organizatori najavljuju kao listu pesama koja će publiku i nasmejati i rastužiti, iznenaditi i neće ostaviti ravnodušnim.

MKDSL bavi se klupskom revitalizacijom pesama sa ex-Yu prostora. Vreme i žanr nisu važni, tako da se u setovima nalaze se pop, fank, novi talas, disko, elektro, rok i šlager biseri, a tu se provuku i narodna, etno, folk i dens blaga - kažu iz Fuzz-a.

U muzici Guadalupe Plata, kažu organizatori, čuje se uticaj lokalnog flamenko nasleđa, bluza do muzike “špageti vesterna” i dodaju da će podršku ovom bendu pružiti bend iz Knjaževca Two Stroke Engine.

Sam zvuk Guadalupe Plata je svež, nov i krajnje autentičan, uptilan, delikatan i magičan, a istovremeno zastrašujuć. Kao neki od snova kojih se ujutro setite i pokušavate da ih dešifrujete ili zapamtite. Zato su koncerti koje priređuju rokenrol događaji sezone - kažu organizatori.

Karte za nastup MKDSL-a u petak biće u pretprodaji u Birtiji kod Dušana po ceni od 500 dinara, dok će na ulazu koštati 700 dinara, dok će karte za subotnju svirku u pretprodaji koštati 700 dinara, a na ulazu 1.000 dinara

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hm

    20:36 // 13. 4. 2023.

    MKDSL

    • Centrisi

      07:39 // 14. 4. 2023.

      Mama kaži da sam lep

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: