Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:32, 14. 11. 2015.

| Društvo

Knjiga “Vučić i cenzura” predstavljena u centru Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
promocija
Škoro (u sredini) i Petrović (desno) govorili pred Nišlijama; foto: Vanja Keser

Svaka vlast je prolazna. Ne dajte da vam porobe umove, jer kad vam porobe umove tu nema spasa, sve ovo drugo prođe i ode i mi nastavimo da živimo dalje, rekao je Srđan Škoro autor knjige “Vučić i cenzura” pred oko dvestotinak Nišlija.

Jedna od najposećenijih promocija knjiga u Nišu u poslednje vreme, u centru grada okupila je ljude koji su, sudeći po komentarima, na neki način osetili cenzuru na svojoj koži ili jednostavno došli da pruže podršku autoru, ali i slučajne prolaznike.

knjiga Škoro potpisivao knjige; foto: Vanja KeserŠkoro, koji je smenjen sa uredničkog mesta zu “Večernjim novostima" nakon što je kritikovao sastav Vlade premijera Aleksandra Vučića, rekao je da knjiga nastala kao zbirka njegovih blogova i kolumni koje govore o slobodi medija.

Knjigu sam napisao sliom prilika, kao što sam i bloger postao silom prilika. Bahatost vlasti je očigledna i opomena je za sve druge. Jednostavno zastrašuju ljude, a zastrašeni ljudi procene da je boje da nikoga ne barne i da ćute nego da se bore, jer onda će proći ili kao Srđan Škoro ili kao neki drugi koji tako prođu - rekao je Škoro.

Sa njim je knjigu Nišlijama predstavio i Dragoljub Petrović, novinar lista “Danas” i kolumnista “Nedeljnika” i online izdanja Televizije N1.

On kaže da je gašenje “Utiska nedelje” zapravo bio vešt potez vlasti i primer ostalima koji bi da kritikuju.

Olja Bećković je bila najbolji intervjuista i svi su mislili njoj niko ništa ne može jer je opstala u raznim režimima. To vam je kao u masovnoj tuči pa prebijete onog ko je najjači onda se ostali razbeže i to je bio neki sistem koji su oni sproveli - rekao je Petrović.

Na promociji koju su organizovale “Južne vesti” aktivno su učestvovali i građani koji su postavljali pitanja.

trg Promocija na trgu okupila stotinak Nišlija; foto: Vanja KeserŠkoro je na kraju podelio knjige profesorima i penzionerima kako bi “nadoknadili 250 dinara tako što će nakon čitanja knjigu prodati nekom drugom i živeti lakše i bolje”.

Podsetimo, knjiga “Vučić i cenzura” naišla je na veliki otpor i veliku cenzuru, a njenu promociju u Nišu odbila je Narodna bilblioteka, ali i “Deli centar”, dok su predavanja o cenzuri odbili Pravni i Filozofski fakultet.

Promocija knjige "Vučić i cenzura" u centru Niša

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoje Kukurekovic

    13:30 // 16. 11. 2015.

    Kazete da se ne bavite politikom ? Upravo to i radite, jasno je precizirala nova direktorica, "DA NE ZELI KNJIGE SA POLITICKOM KONOTACIJOM" Sto u prevodu znaci da ne zeli da ucestvuje u politickoj kampanji...

  • Lune Milun Scekic

    13:37 // 15. 11. 2015.

    Bolje je i da Skoro predvidja u trecem oku, ili mozda lovu i ribolovu. Nego da se bruka i bude placenik tajkunskih organizacija... Mozda je najbolje lov i ribolov, Vucic bas podseca na sarana kapitalca. Ovo nevalja, znate se mesec dana, iz aviona se vidi da ste konstruisani. Vi se bavite politikom, ne direktorica narodne biblioteke.

  • 007

    08:31 // 15. 11. 2015.

    Jel pocelo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: