Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 16. 1. 2019.

| Društvo

Ko hoće da vidi Putina - dobija slobodan dan ili dan od odmora

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Šalter Gradska uprava
Ko ostaje u Nišu, a ko ide za Beograd; Foto: JV/V. Milić

Zaposleni u niškom javnom sektoru javljaju se redakciji Južnih vesti i tvrde da ih primoravaju da sutra idu u Beograd na miting povodom dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina, ali čelnici gradskih preduzeća i opština kažu da je odlazak dobrovoljan, i da će oni koji traže dobiti slobodan dan na poslu, ili dan odmora.

Ko koga pritiska, niški direktori radnike ili obrnuto? Nišlije će sutra krenuti put Beograda da vide Putina, ali mnogi iz niških preduzeća i uprava žale se da ih šefovi iz vladajućih stranaka primoravaju na to.

Kako Južnim vestima javljaju izvori iz Gradske uprave koji su tražili da se ne otkriva njihov identitet, "reč je o ponovnom maltretiranju zaposlenih" da idu na političke skupove, ali ovog puta za obavezni odlazak 17. januara u Beograd zbog dolaska Putina, navode zaposleni u porukama redakciji.

Prisutne su pretnje otkazima, da je nalog "odozgo" a ovaj naš takozvani gradonačelnik je dodatno zapretio da bi se dodvorio Vučiću... Pa jel treba Niš da stane na jedan dan da bi naša vrhuška bila zadovoljna?! Ne znamo tačno vreme i mesto polaska, saopštiće nam naknadno - navode zaposleni u Gradskoj upravi.

Načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić tradicionalno izbegava novinare Južnih vesti, ovog puta novom metodom - spuštanjem slušalice.


Ko čeka Putina, dobija slobodan dan - ali sve dobrovoljno

Na telefonske pozive novinara je odgovorio predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, koji je potvrdio da je odlazak organizovan, a da zaposleni dobijaju slobodan dan.

Ipak, direktori preduzeća tvrde da nema pritisaka. Direktor Tržnice Goran Đorđević, kadar SNS, kaže da ne zna da li neko od radnika ide na miting, ali da će takvi dobiti slobodan dan.

Ko bude izašao iz firme dobiće papir da potpiše da uzima slobodan dan. Da li ide negde na miting neko, ja stvarno ne znam. U našoj firmi svako ko bude tražio slobodan dan, dobije od svog šefa ili koordinatora dozvolu, ukoliko nema potrebu taj kordinator za njima tog dana - rekao je Đorđević.

Nešto je drugačije u Opštini Medijana. I službenici te opštine mogu za prestonicu, ali ako će da “odmaraju”. Načelnik Opštinske uprave Medijane Saša Markišić navodi da zaposleni mogu za Beograd, ali sa posebnim uslovom.

Radnicima Uprave GO Medijana koji sutra idu u Beograd biće odbijen jedan dan od godišnjeg odmora - navodi Markišić.

Čelnik Nišstana Miroljub Ćupić, kadar SPS-a, navodi da slobodan dan ne daje ni sebi, pa ni drugima. Zato kaže da će se svakom ko želi da ide odbiti od odmora.

Oni koji izraze želju da idu verovatno će to od odmora da bude (odbijeno). Što se mene tiče ništa nije organizovano, to je njihova volja - kaže Ćupić.

Podsetimo, predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević rekao je da 10.000 ljudi kreće sutra za Beograd iz Niša, a da samo iz Panteleja kreće 15 autobusa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ma kako da ne

    14:20 // 17. 1. 2019.

    Tako je jedan moj kolega odbijao "dobrovoljna" partijska putovanja po Srbiji pa ga otkacise. Jedno je sigurno, morao je dobrovoljno da potpise raskid ugovora.

    • Ghh

      15:05 // 18. 1. 2019.

      Nije trebao da potpise raskid.

  • aki

    10:06 // 17. 1. 2019.

    Pozivam nekoga da svrati do direkcije za gradski prevoz, posle 10:30 da vidim da li ce naci nekog na poslu.

  • Andreja

    10:06 // 17. 1. 2019.

    Ovo nije praznik. Po kom osnovu zaposleni dobijaju dan odmora za odlazak na miting? To je plaćeni odmor koji se placa iz budžeta. Zašto su discrimisani oni koji ne idu, tj zašto nemaju i oni pravo na dan odmora? Ko placa sve te autobuse , od kojih izvora i po kom osnovu? Ovo je partijsko delovanje na radnom mestu, prekoračenje ovlašćenja i nenamenski budžetski trošak.

    • Nišlija pre svega

      12:07 // 17. 1. 2019.

      Dragi Andreja, to je još gore, uvlakačko, slugansko politikanstvo.

    • pametnjakovic mladji

      16:06 // 17. 1. 2019.

      Pa druze slucajno je opet izvucena sedmica na lotou i ne zna se po obicaju ko je dobitnik...pogadjaš?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: