Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 7. 11. 2014.

| Društvo

Ko ima koliko funkcija u Nišu?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
upitnik
Funkcioneri popunjavaju upitnik na 18 strana

Lokalni antikorupcijski forum (LAF) poslao je upitnik o funkcijama, zaradama i ovlašćenjima na 550 adresa niških funkcionera. Svi podaci do kraja februara javno dostupni.

Najvažniji političari grada uključujući gradonačelnika, većnike, predsednika Skupštine Grada, odbornike, ali i narodne poslanike imaju rok do ponedeljka da odgovore na upitnik koji ima 18 strana.

Od 550 funkcionera, do sada je odgovorilo njih sedamdesetak, a zamenica koordinatora LAF-a Zorica Miladinović nije zadovoljna ovakvim odzivom nosilaca javnih funkcija.

Upitnike smo dostavili tokom prošlog vikenda, a stiglo je do sinoć manje od 70 odgovora. Lično smatram da to nije dovoljno dobar rezultat. Gradski funkcioneri nisu obavezni po zakonu da odgovore na upitnike, ali imaju nešto što se zove moralna obaveza. Građani Niša imaju pravo da znaju koliko funkcija obavljaju gradski funkcioneri, na koliko mesta rade, koliko zarada primaju, da li su zaposlili rođake i da li se njihova imovina uvećala od kada obavljaju javnu funkciju - kaže Zorica Miladinović.

Koordinatorka projekta Vesna Crnogorac kaže da će sve prikupljene informacije biti javno dostupne građanima, a upitnike će pregledati i pravni tim.

Niš je prvi u Srbiji sa ovim projektom. Kada završimo sa obradom upitnika angažovaćemo pravnog savetnika koji će da proverava da li su prijavljene funkcije u sukobu inetersa prema Agenciji za borbu protiv korupcije - kaže Crnogorac.

laf Vesna Crnogorac (levo) i Zorica Miladinović predstavile pionirsku ideju u SrbijiPrvi odgovori stigli su, kako kažu u LAF-u, iz Uprave za privredu od načelnika Dragana Karličića i njegove zamenice Jadranke Stevanović.

U ovom nezavisnom telu pohvalili su i Opštinu Crveni Krst koja je pokazala veliko interesovanje da na pravi način odgovori, a od viših funkcionera do sada je odgovore jedini poslao zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Prema projektu, informacije koje dostave funkcioneri trebalo bi da budu dostupne javnosti do kraja februara naredne godine, a projekat se realizuje u saradnji sa Biroom za društvena informisanja (BIRODI).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Petrovic

    08:58 // 8. 11. 2014.

    Darko, sve se zna, pa ce bar biti javno izbrukani. A u njihovoj biografiji ce ostati da da su se gradjanima i javnosti lazno predstavljali i lagali cak i za osnovne podatke o sebi.

  • shaft

    19:06 // 7. 11. 2014.

    ne verujem da ce bahati,otrgnuti od naroga,relaksirani i funkcioneri koji su se zaboravili da vam odgovore.njih je ovaj upitnik nasmejao!briga ih za narod a kamoli za LAF.

  • CVETKO

    18:05 // 7. 11. 2014.

    "Da ima morala , Srbija ne bi ovako nisko pala"!
    kažu da je država otišla u aut , a ko čini državu ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: