Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:57, 15. 9. 2012.

| Društvo

Ko su novi direktori u Nišu?

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
novi direktori

Južne vesti ekskluzivno objavljuju kompletan spisak svih predloženih kadrovskih promena u niškim javnim preduzećima i ustanovama.

Na sednici Odbora za imenovanja Skupštine Grada Niša danas su usvojeni predlozi za smenu dosadašnjih i postavljenje novih direktora.

Imena smenjenih uglavnom su vezana za Demokratsku stranku, ali ima i "neposlušnih" iz URS, dok su pojedini direktori podneli ostavke zbog preuzimanja drugih funkcija.

Za sada nije poznato kada će se ovi predlozi naći pred odbornicima Skupštine Grada, ali po Poslovniku o radu Odbora ne bi smelo bar u narednih 7 dana.

U nastavku teksta nalazi se spisak predloženih direktora i VD direktora.

U toku je prikupljanje podataka o njihovim biografijama, koje objavljujemo u nastavku teksta - uskoro više.. 

PreduzećeStari direktorNovi direktor (predlog)
JKP Naissus (Vodovod)Aleksandar Mitić (DS)Ivica Veličković (SNS)
JKP Gradska toplanaGorica Mitić (DS)Milutin Ilić (SNS)
JKP Parking servisDragan Vučković (DS)Marko Janković (SNS)
JP Zavod za urbanizamDragan Radivojević (DS)Ljubiša Mitić (SNS)
JP Gradska stamb. agencijaMiodrag Pešić (DS)Milan Nikolić (SNS)
JKP Dir. za javni prevozMilen Nikolić (URS)Miljan Jovanović (URS)
JP Direkcija za izgradnjuMiodrag Brešković (URS)Branislav Jocić (URS)
Niški kulturni centarSrđan Savić (SPS)Bojana Simović (SPS)
JP NišstanSlavoljub Vlajković (SPS)Nenad Hafner (SPS)
JP Niška televizijaDragana Nikolić (URS)Boban Rajković (URS)
Sportski centar "Čair"Bratislav Ignjatović (DS)Dragan Perić (SNS)
Narodno pozorišteBiljana Vujović (DS)Ivan Vuković (SNS)
Pozorište lutakaLjiljana Kostadinović (DS)Dejan Gocić (SNS)
Turistička org. NišaVladimir Jovanović (DS)Uroš Parlić (SNS)
GalerijaDragica Ćirić Spasojević (DS)Milić Petrović (SNS)
Dom zdravljaMilan Manojlović (DS)Milorad Jerkan (SNS)
Regionalni obraz. centarBranislav Ranđelović (PUPS)Danijela Marković (PUPS)
JKP TržnicaNebojša Petković (JS)Ljubimir Kostić (DSS)
Sigurna kućaSlađana Živković Kostić (DS)Sonja Šćekić (DSS)
Simfonijski orkestarTatjana Minčić (URS)Vesna Bratić (URS)
Medicina radaLjubodrag Radević (DS)Marijana Matić (URS)

Biografije:


Ivica Veličković Ivica Veličković; javno dostupan deo njegovog FacebookVodovod

Za direktora niškog vodovoda SNS je predložila Ivicu Veličkovića, poznatog pod nadimkom "Ica tapetar". Rođen je 1972. godine (ne navodi se mesto rođenja). Diplomirao je 2007. godine na Fakultetu za uslužni biznis FABUS, a 2010. na istom fakultetu stekao zvanje Master.

Ipak, njegov nadimak vezan je za posao kojim se bavi već 22 godine. Od 1990-1994. godine bio je šef komercijale fabrike za proizvodnju nameštaja "Extraform" iz Sente. Zatim je do 2000. godine bio komercijalni direktor niškog preduzeća "Prinex", koje se takođe bavilo proizvodnjom nameštaja. Informacije o tom preduzeću gotovo da nije moguće pronaći na internetu, a prema podacima specijalizovanog portala "E-kapija", reč je o firmi u stečaju.

Veličković je trenutno direktor i suvlasnik porodične firme za proizvornju nameštaja "Braveli". Međutim, vredi pomenuti da je to preduzeće u 2011. godini imalo ukupno 9 zaposlenih, a ukupni prihodi bili su manji od 5 miliona dinara.

Poređenja radi, u istoj godini Vodovod je imao 752 radnika i 1.2 milijarde dinara prihoda, što je 250 puta više od Bravelija.

Kao "lične karakteristike" u svojoj biografiji Veličković je naveo da je "Ambiciozan, komunikativan i prodoran".


Direkcija za javni prevoz Miljan Jovanović Miljan Jovanović

Miljan Jovanović (URS), rođen je 1974. godine u Nišu. Od 2004-2008. godine bio član Gradskog veća i prvi direktor Parking servisa, tada kao funkcioner DSS.

U njegovoj zvaničnoj biografiji navodi se da je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Nišu, a magistrirao na Fakuletu za menadžment u Novom Sadu. Reč je, inače, o fakultetu na kome je diplomirao i aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Međutim, iako je Jovanović jedini kandidat koji je priložio uverenje iz policije da "nije osuđivan", protiv njega je i dalje u toku krivični postupak pred Osnovnim sudom u Nišu u vezi sa aferom "Ličnost godine".

Podsetimo, u anketi niške TV5 Jovanović je 2007. godine izabran za "Ličnost godine". Međutim, kako se kasnije ispostavilo, najveći broj SMS poruka podrške njegovom izboru stigao je sa službenih telefona Parking servisa, čiji je u to vreme bio direktor.

Prema nepotvrđenim informacijama Miljan Jovanović se u poslednjih nekoliko dana "nagodio" sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom sporu.


Narodno pozorište

Ivan Vuković (SNS) rođen 1983. godine u Beogradu. Diplomirao je režiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Do sada je režirao ukupno 7 predstava. Jednu od njih, "Devojke", radio je u niškom teatru 2011. godine i to po tekstu Radoslava Pavlovića, sadašnjeg Savetnika za kulturu predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Vredi pomenuti i da je upravo Pavlovićevom odlukom imenovan i za "umetničkog saradnika i reditelja" u projektu "Milanski edikt".
 
Međutim, po podacima iz biografije priloženoj uz njegovu kandidaturu, ne računajući rad na predstavama, Vukoviću će ovo suštinski biti prvo radno mesto.

Bojana Simović Bojana Simović; javno dostupni deo njenog FacebookNiški kulturni centar

Na predlog SPS, za čelnu funkciju u ovoj ustanovi predložena je istoričar, Bojana Simović (34).

Njena biografija jedna je od najkraćih. Diplomirala je i magistrirala istoriju na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Od 2003. godine je bila nastavnik istorije u Osnovnoj školi "Branko Miljković" u Nišu, gde je od 2007. godine i zamenik direktora.


Medicina rada

Za direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika URS je predložio Marijanu Matić (48).

U njenoj zvaničnoj biografiji piše da je 1983. godine završila srednju medicinsku školu (smer za fizioterapeuta). Diplomu Više medicinske škole u Beogradu je dobila 2001. godine, a zatim je diplomirala 2004. na smeru za menadžment u zdravstvu Megatrend univerziteta, gde je 2011. godine i magistrirala.

Od završetka srednje škole radila je kao fizioterapeut u Institutu "Niška Banja", gde je od 1998-2001. bila upravnik stacionara Zelengora.

Poslednjih 6 godina bila je "Menadžer marketinga u Marketing službi" tog instituta.


Turistička organizacija Niša

Na predlog Srpske napredne stranke za direktora TON doći će Uroš Parlić.

U njegovoj biografiji piše da je završio je Višu ekonomsku školu u Nišu 1992. godine, a zatim 1995. godine i Boston economic school (London, V. Britanija).

Ovaj nekadašnji istaknuti član DS ceo svoj radni vek proveo je u turizmu. Od 1985. godine kada je radio u slovenačkoj agenciji "Kompas", do danas. Vlasnik je "Easy travel" turističke agencije.

Bio je direktor poslovnice Putnika u Nišu od 1991. do 2003. godine, kada je privatizovan, a zatim i generalni direktor tog preduzeća do novembra 2004. godine, kada je prešao za direktora "Srbija turist Uniworld". U njegovoj biografiji se navodi da je od 2009. do 2011. radio u Majamiju (SAD).


Zavod za urbanizam

Ljubiša Mitić Ljubiša Mitić, fotografija iz zvanične biografije Ljubiša Mitić rođen je u Nišu 1957. godine. Diplomirao je na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu, na smeru visokogradnje.

Profesionalnu karijeru otpočeo je u Železnici Srbije gde je od 1989. do 2000. godine radio kao "savetnik za zgradarstvo".

Od 2000. do 2004. bio je potpredsednik Skupštine Opštine Niš, resorno zadužen za urbanizam, a istovremeno je bio i član Upravnog odbora Železnica Srbije. Zadnjih godina se uglavnom bavi projektovanjem, pa je u poslednje vreme u javnost dospeo kao autor projekta akva parka "Fantasy" kod Niške Banje.

Bio je autor rubrike "Kultura stanovanja" koja je 7 godina izlazila u Narodnim novinama.

U njegovoj biografiji posebno je izdvojeno da je autor enterijera Žitopek prodavnica u Nišu, kafane "Evropa", Hotela "Lion", picerije "Kaktus" i pečenjare "Zaplanjac".

Nekadašnji je funkcioner DSS, a početkom 2000-tih i Batićevog DHSS. Na lokalnim izborima 2004. nastupio je u Panteleju predvodeći Grupu građana "Ljubiša Mitić". Za direktora Zavoda za urbanizam predložen je ispred Srpske napredne stranke.


Parking servis

Za direktora ovog preduzeća SNS je predložila Marka Jankovića (31), mastera ekonomije.

U svojoj biografiji Janković je naglasio da se školovao na "državnom fakultetu" (Ekonomski fakultet Niš) i da je odbranio diplomski rad sa ocenom 10,0.

Od 2005. do 2007. godine bio je, kako se navodi, "direktor Ugostiteljsko-trgovinskog preduzeća Ekonomac iz Niša". Vredi pomenuti da u bazi Agencije za privredne registre takvo preduzeće ne postoji, ali da je pod istim imenom 2005. godine na Trgu Kralja Aleksandra registrovana "Preduzetnička radnja za ugostiteljsku i trgovinsku delatnost Ekonomac", čija je pretežna delatnost bila: "usluge pripremanja i posluživanja pića".

Tokom 2008. i 2009. godine 8 meseci je radio u administraciji Ekonomskog fakulteta, a od 2009. godine do danas je šef prodaje aleksinačkoj kompaniji "Feros".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • doktor

    15:25 // 18. 9. 2015.

    Jos su tu ovi sega megatrendovci lepo se ususkali pa cute ko misevi ne javljaju se da ih neko ne pita nesto pametno?

  • vranjanac

    08:43 // 14. 3. 2014.

    Slucaj Marko Jankovic je karikatura od coveka sa niskim IQ i majmunskom facom.Lik zavrsio sve ispite na vezu,mumla kad prica, kompleksas.To su nasi direktori.Selo zauzelo Nis!

  • Petar

    22:53 // 21. 5. 2013.

    Meni se baš sviđa, što se "pobednici" na izborima (i oni drugi - kombi, što ujednjuju opustošenu Srbiju) pridržavaju datog gesla: neće bidi više samo partijskog kadra, bitna je stručnost....I rekoše i učiniše, ono što učiniše, čak i na "višem", republičkom, nivou, pred Novu Godinu... Vidim, daleko ćemo mi da doguramo....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: