Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:50, 19. 10. 2017.

| Društvo

Ko su novi direktori niških preduzeća?

Autor:A. Stankov, M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
niš
Niška preduzeća dobila nove direktore; foto: Davorin Dinić

Iako je Komisija za izbor direktora od novinara i očiju javnosti krila čitav postupak i svu dokumentaciju koja se tiče izbora direktora niških javnih preduzeća, ona je na kraju dostavljena odbornicima niške Skupštine, pa su sada javnosti, konačno dostupne i rang liste i biografije budućih direktora niških preduzeća.

Na ovogodišnjem konkursu birali su se direktori 11 niških preduzeća, ali će ih posle više od 3 meseca rada Komisije, netransparentnog postupka i nesporazuma na relaciji SNS-gradska vlast, dobiti njih 10. Za direktora JKP Gorica biće raspisan novi konkurs, jer je Komsiija utvrdila da niko od prijavljenih kandidata nije ispunjavao uslove.

Od 10 izabranih direktora, trojica su u v.d. stanju, jer Gradsko veće nije prihvatilo predloge da Dejan Andrejević i Bratislav Vučković ostanu na čelu Vodovoda i Mediane, a odbijen je i predlog da Goran Kocić preuzme Nišstan.


Predrag Milačić - iz Objedinjene naplate na čelo Toplane

Diplomirani inženjer Predrag Milačić izabran je kao prvorangirani kandidat za direktora Toplane.

Kako piše u njegovoj biografiji on je od 2009. pa sve do maja 2017. godine, kada je postao v.d. direktora Toplane, bio na različitim funkcijama u Objedinjenoj naplati.

Pre toga je 3 godine bio na čelu Upravnog odbora JKP Mediana.

PREDRAG-MILACIC Milačić u Toplani; foto: JV arhivaDok nije ušao u javni sektor, Milačić je radio u nekoliko privatnih preduzeća iz IT sektora u Nišu i Beogradu.

Navodi da ima iskustva i u nevladinom sektoru preko Evropskog pokreta, a bio je i deo Misije OEBS koja je pratila izbore 1997. godine.

Diplomu inženjera elektrotehnike za elektroniku i telekomunikacije stekao je na Elektronskom fakultetu u Nišu sa prosečnom ocenom 9.3, a trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu.

Govori engleski i nemački jezik.

Milačić nije u biografiji naveo da li je stranački aktivan, ali je od ranije poznato da je bio dugogodišnji član Srpskog pokreta obnove.

Inače, za ovu funkciju konkurisalo je čak 13 kandidata.


Stojanović nastavlja svoju misiju u GSA

Za direktorsko mesto u Gradskoj stambenoj agenciji konkurisalo je 5 kandidata, a pored aktuelnog direktora Vladana Stojanovića, među kandidatima je bio i bivši direktor JKP Naissus Ivica Veličković.

stojanovic Vladan Stojanović (u sredini) sa bivšim gradonačelnikom i Tončevim; foto: JV arhivaIpak, Komisija za izbor direktora odlučila je da je Stojanović najbolji kandidat i on je zadužio novi četvorogodišnji mandat.

U fotelju GSA seo je prvi put 2013. godine kao kadar Srpske napredne stranke. Po obrazovanju je diplomirani inženjer građevinarstva sa položenim stručnim ispitom.

Pre GSA radio je u nekoliko privatnih preduzeća. Govori engleski jezik i služi se norveškim.


Pavlović bez iskustva u komunalnom sektoru preuzima Medianu

Izbor za direktore Mediane i Naissus-a izazvao je najviše problema i u vladajućoj SNS i u gradskoj vlasti. Na kraju je odlučeno da se predlozi Komisije ne uvaže i predloženi su vršioci dužnosti direktora.

Jedan od kandidata kojeg je na direktorsko mesto u v.d. stanju predložilo Gradsko veće, zapravo sam gradonačelnik Darko Bulatović, kako je sam priznao na sednici Skupštine, je Dragoslav Pavlović.

1280x0-dragoslav-pavlovic-ntv Pavlović na novom zadatku; foto: printscreenOn je od 15. jula prošle godine pomoćnik gradonačelnika Niša, a pre toga je bio njegov saradnik u Elektrodistribuciji Niš. U tom preduzeću je Pavlović i proveo svoj radni vek od diplomiranja 2004. godine.

Po obrazovanju je diplomirani inženjer elektrotehnike na smeru za industrijsku energetiku.

Iskustva na rukovodećim položajima ima, ali ne i u komunalnom sektoru, što je osnovna delatnost JKP Mediana.

U biografiji navodi da dobro vlada engleskim jezikom i to potvrđuje diplomom iz Londona, a ima i dodatna usavrašavanja za menadžera, kao i iz oblasti odnosa sa javnošću.


I Vučić iz Gradske kuće u direktorsku fotelju

Drugi predlog gradonačelnika Niša za vršioca dužnosti direktora je Igor Vučić, koji je takođe jedan od 5 pomoćnika gradonačelnika NIša.

I s njim se Bulatović sreo u niškoj Elektrodistribuciji gde mu je Vučić bio jedan od njbližih saradnika.

Kako navodi u svojoj biografiji, novi direktor niškog Vodovoda rođen je u Lebanu, a osnovne studije završio je na Ekonomskom fakultetu u Prištini. Master rad na temu “Uloga obnovljivih izvora energije u razvoju poljoprivrede Republike Srbije” odbranio je na niškom Ekonomskom fakultetu.

Kao i Pavlović, od završetka studija radi u Elektrodistribuciji Niš na rukovodećim poslovima iz oblasti finansija. Pored funkcije pomoćnika gradonačelnika, član je i Nadzornog odbora fabrike pumpi Jastrebac.

Za sebe kaže da ima više od 10 godina iskustva na rukovodećim položajima, a služi se engleskim i ruskim jezikom.


Hafner sačuvao fotelju, makar privremeno

490x0-hafner-foto-printskrin Hafner na novom-starom mestu; foto: printscreenNovi-stari direktor Nišstana je Nenad Hafner koji je izabran za v.d. direktora, iako je na konkursu, prema ocenama Komisije bio drugoplasirani kandidat.

Hafner je od prošle godine doktor ekonomskih nauka i u Nišstanu radi od 2009. godine. Od 2013. je na funckiji direktora i kako piše u njegovoj biografiji, preduzeće je u tom periodu ostvarilo dobre rezultate.

Za vreme mandata dr Nenada Hafnera, JP Nišstan je poslovalo sa pozitivnim finansijskim rezultatom, regulisana su dugogodišnja dugovanja prema poveriocima, uvedena je potpuna racionalizacija rashoda, a kvalitet i brzina usluga preduzeća bitno je poboljšana - piše u biografiji.

Međutim, upravo u vreme njegovog mandata, protiv njega, kao i članova Nadzornog odbora Nišstana i šefice finansijskog sektora ovog preduzeća, pokrenut je postupak pred Privrednim sudom, zbog loše napisanog finansijskog izveštaja, na šta je ukazala Državna revizorska institucija.

Hafner je, parama građana, ranije ove godine kupio 2 najnovija "ajfona" članovima Nadzornog odbora Nišstana i luksuzni "samsung" smartfonu šefu nekog od Sektora. Novinari Južnih vesti do danas nisu dobili odgovor od Hafnera ko je tačno dobio luksuzne telefone, zbog čega je podneta i žalba Povereniku za pristup informacijama od javnog značaja, ali su imali uvid u Pravilnik, koji je direktor potpisao neposredno pre kupovine, u kojem se navodi da je kriterijum za dodelu telefona visok račun.

Pre javnog sektora radio je u nekoliko banaka i to na radnim mestima direktora.

U biografiji navodi da je autor više radova koji su objavljivani na naučnim skupovima i u časopisima od nacionanog značaja, kao i da je završio Školu rezervnih oficira i da ima čin rezervnog potporučnika.


Dejan Dimitrijević i dalje u Parking servisu, ali sada kao “generalni”

Diplomirani inženjer elektronike Dejan Dimitrijević izabran je kao prvorangirani kandidat za direktora JKP Parking servis.

Ova pozicija biće vrhunac njegove karijere u Parking servisu, gde je zaposlen od 2012. godine. Naime, kako piše u njegovoj biografiji, počeo je kao šef Službe za odnose sa javnošću i IT u tom preduzeću, a zatim je bio šef Službe za IT i transport, da bi preko mesta zamenika direktora i izvršnog direktora, konačno “dogurao” do generalnog.

Pre ulaska u javni sektor, 6 godina je radio u Procredit banci, kako navodi, kao stručni saradnik za informacione tehnologije i “tim lider”, a pre toga ima i jednogodišnje radno iskustvo u jednoj niškoj privatnoj firmi za kompjutere.

Član je Upravnog odbora Udruženja parkirališta Srbije i autor više naučnih radova, od kojih je jedan - “Sistem za evidenciju nepropisno parkiranih vozila i izdavanje rešenja za uklanjanje u elektronskoj formi”.

Diplomirao je 2004. godine na Elektronskom fakultetu, govori engleski jezik.

Navodi “intelektualnu radoznalost” kao jednu od svojih kvalifikacija, a jedan od zanimljivih detalja, kako je naveo u svojoj biografiji, jeste da ima zvanje padobranca i da je majstor aikidoa.

Inače, za Parking servis bilo je najviše kandidata u užem izboru, njih čak 21.


Goran Đorđević - od kreiranja veb portala do direktora Tržnice

Još jedan “kadar” Parking servisa izabran je na funkciju direktora JKP Tržnica. Goran Đorđević na to mesto dolazi sa pozicije pomoćnika direktora JKP Parking servis koju obavlja od novembra 2015. godine. Pre toga radio je na još nekoliko pozicija u tom preduzeću, među njima bio je i sistem administrator, kako navodi, a zaposlen je u Parking servisu od decembra 2014. godine.

Pored toga, od aprila 2014. godine direktor je privatne niške firme Softart PR za kreiranje veb portala. Radio je i u nekoliko niških privatnih firmi, a nekoliko meseci 2005. godine bio je zaposlen kao montažer na niškoj TV5.

Po struci je diplomirani inženjer elektronike, diplomirao je na Elektronskom fakultetu u Nišu, a ima zvanje i “ovlašćenog knjigovođe” koje je stekao 2012. godine na Radničkom univerzitetu. Govori engleski i francuski jezik.

Inače, Đorđević je bio među 3 najbolje rangirana kandidata za 5 niških javnih preduzeća. Naime, pored Tržnice gde je prvi na listi, Komisija za izbor direktora svrstala ga je među 3 i za Vodovod, Medianu, Toplanu i Parking servis.


Bez promene na kormilu Objedinjene naplate

Dosadašnja direktorka ovog gradskog preduzeća koje naplaćuje komunalne usluge, nastaviće svoj rad u sledećem četvorogodišnjem mandatu. Jelena Stojanović na čelu je Objedinjene naplate od decembra 2012. godine, a prvih nepunih godinu dana bila je vršilac dužnosti te funkcije.

Rođena je 1980. godine, završila je Pravni fakultet u Nišu, a najveći deo svog dosadašnjeg radnog veka, prema navodima iz biografije, provela je u javnom sektoru. Naime, pre ove direktorske pozicije, nekoliko meseci radila je kao pravni referent u Objedinjenoj naplati.

Isti posao obavljala je i u preduzeću Aerodrom tours, kao i u Gradskoj opštini Palilula.

Iskustvo u privatnom sektoru stekla je, kako navodi, kao šef pravnih poslova u preduzeću Simen u Jagodini, gde je radila od juna 2009. do juna 2010. Svoju radnu karijeru počela je kao sudijski pripravnik u Višem sudu u Nišu, gde je provela 2 godine.

Govori engleski i nemački jezik.

Za čelno mesto u Objedinjenoj naplati bilo je 13 kandidata.


Nekadašnji direktor Zavoda za urbanizam se vraća u fotelju

Magistar arhitekture i urbanizma Miroljub Stanković, za koga je i Komisija rekla da je najbolji da ubuduće vodi Zavod za urbanizam, vratiće se u direktorsku fotelju.

Naime, on je prvih 8 godina rada proveo u Zavodu za urbanizam kao planer, kako piše u njegovoj biografiji, a u direktorskoj fotelji u ovom preduzeću je bio od 2001. do 2005. godine. Potom je radio kao tehnički direktor do 2010.

Godinu dana je proveo i u Direkciji za izgradnju grada, a bio je i zamenik načelnika Uprave za planiranje i izgradnju.

Kada je konkurisao za direktorsku poziciju u Zavodu za urbanizam, bio je sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove u Nišu.

Već 31 godinu radi u javnom sektoru.

Stanković u biografiji navodi i da je bio član najužeg stručnog tima za Strategije razvoja Niša, a bio je i u timu koji je pravio plan kako će se grad razvijati do 2020. godine.

Bio je i odgovorni urbanista za više projekata i planova razvoja grada, od kojih se izdvaja generalni urbanistički plan Niša za period od 2010. do 2025.

Navodi i da je dobitnik 9 nagrada za prostorne i urbanističke planove. Radio je i projekte u saradnji sa međunarodnim organizacijama.

Inače, za direktorsku poziciju u Zavodu za urbanizam bilo je samo 3 prijave, ali je jedna odbačena pa su “u trku” ušli samo oni koji su već vodili ovo preduće.


Većnik iz Panteleja vodiće Direkciju za izgradnju grada

Iako već obavlja dve javne funkcije - većnik je u Opštini Pantelej i predsednik Nadzornog odbora u Direkciji za izgradnju grada, Nebojša Lović je poželeo da sedne i u direktorsku fotelju.

Ispunio je i očekivanja Komisije, pa je od 4 kandidata koji su ispunili formalne uslove da budu direktori Direkcije za izgradnju Niša, bio prvoplasirani. nebojsa lović

Želim da se bavim poslovima koji mogu da objedine moju želju za stručnim profesionalnim usavršavanjem (građevinske struke) u okruženju savremenih informativnih rešenja. Spreman sam da se usavršavam kako bih odgovorio svim zahtevima savremenog poslovanja - navodi Lović u biografiji.

Lović navodi i da je 1993. diplomirao na Građevinskom fakultetu, a navodi da ima i licencu za opštinskog energetskog menadžera.

Vlasnik je privatnog građevinskog preduzeća, a od 2003. i građevinske radnje. Ima, kako kaže, “ogromno radno iskustvo” na svim poslovima u građevinarstvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zamišljeni građanin

    14:56 // 20. 10. 2017.

    Šta će biti sa Guskom ???

    • SLOBODAN KAŠIĆ

      20:00 // 21. 10. 2017.

      Ništa nagraditi će ga PECEDNIK.

  • Mika

    10:47 // 20. 10. 2017.

    Meni zaista nije jasno, zbog čega su nam smenili direktora Bratislava Vučkovića? Primali smo platu na vreme, obnovio vozni park, oživeo gradsku baštu, sredio deponiju, pozitivni na računu... verujte da su ljudi plakali kada su čuli, svi su šokirani. Uvereni smo da je sve ovo smišljeno da se rasturi jedno preduzeće koje je odlično radilo.

    • Zlobnik

      18:07 // 20. 10. 2017.

      @ Mika : Nemoj Miko ... i nas će rasplačeš ! A , kažeš - taman se naučio ?

  • Dosta je bilo

    10:03 // 20. 10. 2017.

    Jadan grad sa ovakvim kadrovima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: