Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 18. 5. 2023.

| Društvo

Kobila u “Zoo Planetu” otvorila oko, svakim danom je sve bolje

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
konjić
Aurelia je vesela i ne plaši se ljudi; foto: Udruženje "Zoo Planet"

Kobila koja je na oporavku u niškom Zoo Planetu svakim danom je sve bolje, vesela je, ne boji se ljudi, a nedavno je otvorila oko, kažu volonteri. Ipak, njene rane su i dalje opasne pa se očekuje dolazak specijaliste iz Beograda koji će odrediti dalju terapiju.

Nakon što je Zoo Planet preuzeo brigu o kobili koju je pretukao vlasik u okolini Vlasotinca, njeno stanje se poboljašva iz dana u dan. Dušan Stojanović iz Zoo Planeta kaže da je Aurelia, kako su je tamo nazvali, sada vesela i da se ne plaši ljudi, ali da i dalje ima rane koje gnoje.

konjić Volonteri brinu o njoj; foto: Udruženje "Zoo Planet" Vesela je, živahna, bolje jede. Otvorila je oko, to je novina, na sreću nema nikakvih oštećenja na njemu. Za sada njeno stanje ide na bolje, sa ljudima je super, mazi se, stalno ide za nama, nema strahova i ne pokazuje agresivnost, baš je mila. Ipak, rane su i dalje opasne, gnoje, moramo stalno da ih ispiramo, ali čekamo specijalistu za konje koji će doći iz Beograda u ponedeljak, pa ćemo videti da li će još nešto da se doda od terapije ili je potrebna neka hiruška intervencija da se to sanira - kaže Dušan.

U Zoo Planet su prethodih dana stigle nove životinje kojima je potrebna nega, a oni koji žele mogu da pomognu povređenim napuštenim životinjama u prihvatilištu uplatom novca na žiro račun Udruženja Zoo Planet 105-22423-78 ili putem PayPala [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Neko

    20:30 // 18. 5. 2023.

    Bravo, svaka čast za Zoo-planet i svima ostalima koji pomažu ovoj divnoj kobili da se oporavi i stane na noge!

  • Marko

    19:59 // 18. 5. 2023.

    Onom nasilniku zatvoriti oba oka.

  • Jovana

    18:54 // 18. 5. 2023.

    Svaka čast!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: