Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 11. 4. 2020.

| Društvo

Kod 7 medicinskih radnika Doma zdravlja u Kuršumliji potvrđen virus korona

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja
Za sada 7 inficiranih medicinskih radnika Doma zdravlja u Kuršumliji; Foto: Lj. M.

Od 20 testiranih radnika kuršumlijskog Doma zdravlja, kod njih 7 je potvrđeno da su zaraženi virusom korona, svi su stabilno i sinoć su prebačeni u Studentski dom kod Medicinskog fakulteta u Nišu, potvrdila je direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji. Među inficiranima je i doktor Tomislav Arsenijević, koji je ranije tvrdio da ima simptome virusa, ali da danima niko nije želeo da ga testira.

Direktorka Doma zdravlja Uranija Petrović potvrdila je da se testiraju radnici ustanove, te da su za prvih 20 stigli rezultati, koji potvrđuju da je 7 zaraženo koronom.

Odmah smo uradili testiranje i ostalih zaposlenih u Domu zdravlja, ali i svih njihovih kontakata. Očekujemo da nam danas stignu rezultati za još 20 testiranih, a narednih dana i za ostale. Nastavljamo da pozivamo ljude i da testiramo ne samo medicinske radnike, već i pacijente koji su bili u kontaktu, kao i njihove kontakte – kaže direktorka.

Ona tvrdi da je doktor Arsenijević bespotrebno uznemirio javnost u vreme vanrednog stanja, s obzirom da je kao hronični bolesnik dobio terapiju, ali da u tim trenucima Dom zdravlja nije imao mogućnost da ga testira.

Doktor Arsenijević, koji već 15-tak dana ima temperaturu i sada potvrđen virus korona, kaže da se trenutno oseća bolje, ali da još ima bolove.

Na simptome virusa sam ukazivao još pre desetak i više dana, ali direktorka Petrović je to ignorisala. Sve vreme je pokušavala da to prebaci na političku pozadinu, s obzirom da sam ja jedan od lekara koji je često javno kritikovao njen rad i nisam podržavao njenu političku opciju i stranku koja je postavila za direktora – priča Arsenijević.

Tvrdi da danima ima temperaturu koja je iznad 38 stepeni, da se oseća slomljeno i iznemoglo, ali se nada da će pobediti virus, te da, s obzirom da već dugo ima simptome, očekuje da uskoro bude izlečen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Nikolic

    07:25 // 12. 4. 2020.

    Ona tvrdi da je doktor Arsenijević bespotrebno uznemirio javnost u vreme vanrednog stanja, s obzirom da je kao hronični bolesnik dobio terapiju, ali da u tim trenucima Dom zdravlja nije imao mogućnost da ga testira.
    Bespotrebno uznemirio javnost a 5 dana ga nisu testirali, hronični bolesnik i na kraju se ispostavilo da je zaražen.Strašno

  • Maximus Decimus Meridius

    22:16 // 11. 4. 2020.

    Stvarno ne razumem iz Kuršumlije, Prokuplja, Leskovca, Vranja, Kruševca, Aleksinca i još iz koliko mesta pacijente prebacuje te u Niš, postoje bolnice i u svim tim gradovima.

  • Marko

    18:12 // 11. 4. 2020.

    Uzece advokata kao i svi ostali koji imaju novac i oslobodice je sud. Ovi je Srbija. Sve moze samo zavisi koliko si tezak.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: