Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 25. 2. 2016.

| Društvo

Kod “Crvenog pevca” 1.500 prolazaka na crveno

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
kamere
Fotografija koje usnime kamere verodostojan dokaz za prekršaj; foto: arhiva JV

Saobraćajne kamere na raskrsnici Voždove, Ulice Vojvode Mišića i Bulevara Zorana Đinđića u Nišu zabeležile su protekla tri i po meseca 2.011 prekršaja, a 301 vozač je već kažnjen.

Prema rečima gradskog većnika resorno zaduženog za saobraćaj Mihajla Zdravkovića, 12 kamera kod “Crvenog pevca” je usnimilo 1.502 prolaska kroz crveno i 509 nepropisnih prestrojavanja.

Ovo su podaci niške saobraćajne policije i odnose se na period od 14. oktobra prošle do 31. januara ove godine - kaže Zdravković.

On napominje da je 301 vozač sankcionisan, dok su preostali “u proceduri”.

Kazna za prolazak kroz crveno svetlo je od 15.000 do 30.000 dinara ili boravak u zatvoru od 30 dana. Za to se dobija 6 kaznenih poena i može se izreći zabrana vožnje od najmanje 3 meseca.

Ukoliko se u toku prolaska na crveno na pešačkom nalazi pešak kazna može biti od 100.000 do 120.000 dinara i može se “zaraditi” 14 kaznenih poena.


Uskoro kamere i kod Ureda

Najavljuje da će za par meseci kamere koje snimaju prekršaje vozača i čiji su snimci dokaz za kažnjavanje onih koji ne poštuju pravila biti postavljene na raskrsnici kod Ureda.

Iako je bilo planirano one budu postavljene prošle godine, donacija je stigla krajem decembra, tako da se ta sredstva prebacuju u ovu godinu. Uskoro kreće realizacija i verujem da ćemo za nekoliko meseci imati i tu kamere - kaže gradski većnik.

Kaže da će se u ovoj godini raditi projekat za treću raskrsnicu - Ulice 7. juli i Stefana Prvovenčanog, ali da je izvesno da će kamere na njoj biti postavljene naredne godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan Stanisavljevic

    20:42 // 16. 1. 2020.

    Samo jedno pitanje ko zna neka mi odgovori:interesuje me da li se pali kamera na treptuce zeleno ili tek crveno kad se upali?hvala unapred

  • Dragan Petrovic

    14:06 // 3. 5. 2016.

    Na raskrsnici Crveni Pevac postoji zamka koju su vlasti postavile da bi se punio budzet.Po pravilu saobracaja potrebno je nezavisno svetlo za skretanje u levo,medjutim sada se pali istovremeno i za pravo i za levo pa ko ide levo ceka da prodju ovi za pravo a dok oni prodju onda je vec crveno i tako ako neko udje na zeleno zatekne ga crveno a onda zbogom vozacka.Cuvajte se vozaci ovakvih zamki!

  • Младен Стојановић

    22:39 // 26. 2. 2016.

    Saobraćajna kultura nam je nula. Na žalost. Nemamo osećaja za druge učesnike u saobraćaju, sebi smo najvažniji. Tu mislim i na pešake i vozače. Ja sam lično posebno ogorčen na taksiste i njihovu bahatost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: